Comenzi: 0214240504 (pentru moment indisponibil), 0736838460, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)

 

           

            Cânepa este una dintre plantele cultivate din cele mai vechi timpuri de către om. Această plantă are însă o vârstă mult mai mare, de peste 38 milioane de ani. Specia umană a coexistat cu cânepa, precum și cu alte plante psihedelice și de aceea nu este de mirare că în trupul nostru există substanțe cu o acțiune analoagă unor substanțe ce apar și în plantele respective (canabinoizii, în cazul cânepei). Sistemul endocanabinoid este capabil, prin funcțiile sale, să ne influențeze starea psihică, emoțională, dar totodată și starea de sănătate, prin influența asupra răspunsului imunitar sau inflamator.

         Ideea utilizării plantelor ca medicament, datează dinainte de cele mai vechi înregistrări istorice cunoscute. În ultimele decenii, asistăm la o reîntoarcere firească la utilizarea remediilor bazate pe plante medicinale. În ciuda încercărilor industriei farmaceutice de a sintetiza și standardiza componentele plantei, în mod firesc nu poate fi reprodusă paleta de efecte benefice, datorată sinergiei tuturor componentelor existente în mod natural în plantă.

 

           

 de Chris Bennett

 

 

         Rolul cânepei în istoria antică era multiplu, fiind utilizată pentru hrană, fibre, ca remediu sau ca sacrament. În acest articol ne vom focaliza pe sublinierea rolului pe care cânepa îl avea în antichitate ca medicament sau sacrament.

         Arheologul Andrew Sherrat, punctează că dovezile cele mai vechi ale utilizării rituale a cânepei, prin intermediul fumigațiilor, se regăsesc într-un sit funerar descoperit pe teritoriul României, datat ca fiind de acum aproximativ 5000 ani. Descoperirea, constând într-un vas specific conținând semințe carbonizate de cânepă, sugerează că omenirea folosea deja de milenii cânepa în scop religios. Presupunerea are la bază faptul că părțile combustibile ale plantei, inflorescența și frunzele, au fost consumate, rămânând în urmă doar resturile semințelor. Sherrat notează existența unor vase ceramice chiar mai vechi, care sunt considerate vase de ardere rituale pentru cannabis, datorită incrustațiilor realizate pe acestea cu ajutorul unor funii de cânepă. Desigur, aceasta este doar o posibilitate, însă ne poate da unele indicații asupra relației deja stabilite între omenire și cannabis.

 

           

 de David Malmo-Levine

        

         ”Dacă este atât de benefică, de ce este ilegală?” - iată o întrebare pusă adeseori în ziua de azi. Răspunsul celor familiarizați cu istoria cânepei, este: ”rasism și monopol”.

 

         Prohibiția cânepei este rezultatul unor jocuri ale puterii, megalomaniei și monopolului, victorioase plin aplicarea unor tactici de tip ”divide și stăpânește” realizate asupra maselor de oameni.

         Interzicerea drogurilor (mai precis a substanțelor considerate astfel) a început, în epoca modernă, în Vancouver, Canada, cu revolta rasistă îndreptată împotriva asiaticilor din 1907. Ea a continuat cu închiderea școlilor de medicină naturistă ( bazată pe utilizarea plantelor medicinale). Aceste ”eforturi” au fost transferate asupra criminalizării cannabis-ului la nivel național, mai întâi în Canada, în 1923, iar mai apoi în Statele Unite, în 1937. În mod normal, dacă detaliile acestor evenimente ar deveni publice, ele ar putea rezulta într-o adevărată revoluție în politica privitoare la droguri și medicamente.

 

W.L.M. King și răscoalele antiasiatice

 

 

TRECUT

 

Îmi amintesc de julfă. Sau juflă. Eram copil, dar cu siguranță plăcinta respectivă le plăcea și celor mai în vârstă. Mie îmi lăsa gura apă... Unii dintre voi, cei care citiți acum, vă mai amintiți încă, după cum vă mai amintiți și despre cămpurile de cânepă de prin sate.

Ce nu îmi amintesc însă (ce e drept eram prea mic pentru asta), este să îi fi văzut vreodată pe bunici fumând cânepă ca să se îmbete. Să se drogheze. Bunicul nu fuma nici măcar tutun de fapt, așa cum am aflat mai târziu, iar în pod, în care mirosea a fum de la sobe și a slănină afumată, nu îmi amintesc să fi mirosit și a cânepa pusă la uscat pentru a fi fumată în nopțile lungi de iarnă.

Romania avea cultivate zeci de mii de hectare de cânepă, cultivată în mare măsură pentru fibră. Nu cunosc legislația de pe vremea respectivă. Am putea-o consulta și probabil că am afla că activitatea de cultivare a cânepei cu conținut ridicat de THC era pedepsită de lege. Cu toate acestea, această legislație nu a afectat vreodată cânepa industrială, nici măcar în sensul îngreunării cultivării acesteia.

 

 

PREZENT

Autor: By Jack A. Cole
 
Nota traducătorului: Considerațiile autorului, sunt specifice mediului în care a activat, și anume în Poliția New Jersey, SUA. Unele dintre observațiile sale, este posibil să nu se potrivească mediului social existent în țara noastră. În plus, nu considerăm că opțiunile prezentate de  el sunt neapărat cele corecte. Cu toate acestea, cele prezentate își au partea lor de adevăr și, de aceea, considerăm că ar trebui luate în seamă.
 

Simt că rolul meu este de a îndemna cititorii să nu-și limiteze gândurile despre reforma în ceea ce privește drogurile doar la cannabis. M-am retras ca locotenent detectiv după 26 de ani de carieră în poliția statului New Jersey, vreme de 14 ani fiind ofițer sub acoperire la secția narcotice. Experiența mea ca polițist m-a convins că prohibiția nu va funcționa niciodată. Dar când vom înceta prohibiția, va trebui ca aceasta să înceteze pentru toate drogurile, nu doar pentru cannabis.

 

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
Mellixir, cu miere de albine, fructe și plante leac,
O băutură pentru sufletul tău!
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Helia, Sativa, Delis
Creme naturale cu argint și aur coloidal
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

Plătiți în siguranță

logoPO
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0736838460, 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
RDS - 0771078288
WhatsApp, SMS - 0767287306
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
*: comenzi telefonice, program 10-16