Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ați experimentat vreodată o durere de cap bruscă, eventual severă, fie în timp ce munceați, fie când vă distrați cu prietenii? Dacă da, este bine să consultați un terapeut, căci există șansa să suferiți de dureri de cap de tip migrenă.

Conform definițiilor medicale, migrenele nu sunt doar dureroase, ci totodată vă fac predispuși altor tulburări, precum greața sau hipersensibilitatea la lumină sau sunete. În plus, acest tip de dureri de cap se poate agrava pe timpul iernii.
Chiar dacă administrarea de medicamente analgezice oferă o ușurare de moment, utilizarea uleiurilor esențiale ar putea să vă ofere o soluție naturală, poate chiar permanentă, pentru tratarea acestui tip de problemă.
Ținând cont de cele spuse, iată care sunt cele mai eficiente uleiuri esențiale, de bază în tratarea celor mai multe cazuri de acest fel:
Durerile de cap, incluzându-le pe cele cauzate de stress și tensiuni fizice, sunt destul de obișnuite. Deoarece cauzele declanșatoare ale unor astfel de dureri de cap pot varia, persoanele care suferă de ele încearcă permanent remedii după remedii. Din fericire, există câteva remedii simple care vă pot ajuta să scăpați de disconfortul cauzat de aceste dureri de cap. 
 
Un remediu rapid pentru durerile de cap provocate de tensiuni (psihice și fizice)
Aplicați 2 picături de ulei esențial de mentă și 3 de lavandă pe un ghemotoc de bumbac sau pe o batistă, și inhalați lent și profund. După o pauză scurtă, puteți relua. Faceți aceasta de cel puțin 2-3 ori pe zi.
Păstrați în apropiere respectivul suport, astfel încât orice curent de aer să vă aducă spre nas mirosul respectiv. Fiind un bun remediu în caz de astfel de urgențe, este bine să păstrați asupra dumneavoastră o sticluță cu un astfel de amestec și să o țineți pe birou. Chiar și dacă rețeta nu va funcționa pentru dumneavoastră, măcar biroul va mirosi permanent foarte bine.
 
Iată lista celor mai simple remedii pe care le puteți utiliza pentru ușurarea rapidă a efectelor neplăcute ale acestor tipuri de dureri de cap, într-un interval scurt de timp.
Cefaleea se numără printre simptomele obișnuite ale sarcinii timpurii, care apar pentru majoritatea femeilor în primul trimestru, împreună cu alte complicații cum ar fi greața, durerea articulară și constipația. Multe femei suferă de cel puțin o durere ușoară sau puternică de cap în timpul întregului prim trimestru sau chiar până în al treilea trimestru, dar aceasta rareori sugerează vreo complicație semnificativă.
 
Utilizarea uleiurilor esențiale vă permite să gestionați cu ușurință disconfortul durerilor de cap. Luând câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de menta pe o batistă și respirându-le sau masându-le în zona frunții, veți ameliora sau chiar elimina durerile de cap prelungite. Este bine să nu utilizați mai mult de trei picături de uleiuri esențiale la un moment dat, dacă sunteți gravidă. Iată acum unele dintre cele mai bune rețete de uleiuri esențiale pe care le puteți utiliza pentru a scăpa de dureri de cap, în perioada de sarcină:

 

Rețetă pentru ingredientul de bază sau purtător
Uleiurile esențiale sunt lichide volatile și extrem de concentrate care sunt extrase din mai multe tipuri diferite de plante. Acestea ar trebui combinate cu un ulei de bază sau cu o loțiune înainte de a le aplica pe piele. 
Regula generala pe care o puteți urma atunci cand combinati uleiurile esentiale cu un ulei / lotiune de baza pentru masaj si baie, este de a include 2-3% ulei esential în compoziție (pentru adulți). Când suntem la pământ cu dureri de cap severe, putem mări concentrația de uleiuri esențiale până la 5%. Nu utilizați în cazul bebelușilor, fără consilierea unui terapeut cu experiență în utilizarea uleiurilor esențiale.
În 30 ml ulei de bază, adăugați circa 30 de picături de ulei esențial pentru a obține o diluție de 5%.
Migrenele și durerile de cap apar aparent din senin, fără nici un motiv, și au potențialul de a provoca perturbări masive în viața de zi cu zi.
Vă pot împiedica să vă jucați cu copii, să lucrați sau să coborâți din pat! Lumini, sunete și chiar mirosuri care în mod normal ar trece neobservate pot conduce la durere și disconfort.
În timp ce unele dureri sunt plictisitoare și suportabile, permițându-vă să vă desfășurați activitatea pe parcursul zilei, cercetările arată că circa unul din șapte oameni suferă de o migrenă sau o durere de cap severă sub o anumită formă, în fiecare an.
Aceste afectiuni sunt principalul motiv pentru care persoanele solicita tratament medical, fie ambulatoriu fie de urgenta. În 35% din aceste vizite, opioidele sunt medicamentele administrate pentru ameliorarea problemei. În unele țări, s-a ajuns la o dependență de opioide: persoanele din toate categoriile sociale își pierd membrii familiei în ghearele medicamentelor puternice și efectelor lor secundare.
De aceea, existată o creștere a numărului de persoane care caută forme non-invazive, holistice, de tratament, pentru diferite condiții de sănătate: se cercetează și implementează terapii bazate pe masaj, îngrijirea chiropractică, acupunctura și alte forme de tratament, pentru a obține o anulare sau ameliorare a durerii (în special).
Una dintre aceste metode, bazată pe utilizarea de uleiuri esențiale, a înregistrat o creștere semnificativă a utilizării în ultimii ani. 
 
 Uleiurile esențiale ajută la ameliorarea migrenelor și durerilor de cap?

Hemoroizii: Un subiect tabu important

Hemoroizii sunt o problemă frecventă întâlnită la peste 50% din persoanele cu vârsta până 50 de ani. Problemele asociate cu aceștia sunt considerate un subiect tabu, forțând multe persoane să-și amâne tratamentul și să sufere inutil pentru prea mult timp.

Există numeroase tratamente naturale pentru hemoroizi: unele au grijă doar de simptome, în timp ce altele abordează cauza în sine. Utilizarea uleiurilor esențiale este foarte recomandată, pentru că oferă o ușurare pe termen lung. Acestea fiind spuse, iată tot ce trebuie să știți despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru tratamentul hemoroizilor.

 

Ce anume fac uleiurile esențiale atât de benefice pentru tratamentul natural al hemoroizilor? – Topul celor mai importante 3 motive

Ce este ciuperca de unghii?

De asemenea, cunoscută sub numele de onicomicoză, afecțiunea provocată de ciuperca de unghii este una dintre cele mai frecvente probleme ale picioarelor, care afectează un procent mare din populația planetei. Numele se referă la o boala care afectează unghiile picioarelor, dearece este mult mai răspândită la unghiile de la picioare decât la unghiile de la mâini.

Efectele sunt caracterizate de obicei prin durere, înroșire sau inflamație la nivelul piciorului. Infecția începe ca o ușoară decolorare și se dezvoltă treptat. Pe măsură ce se dezvoltă mai în adâncime, infecția provoacă o decolorare gravă, deoarece unghiile devin mai groase și mai fragile. Cu siguranță nu este o priveliște frumoasă.

Ciuperca de unghii afectează peste 10% din populație, în special oameni mai în vârstă, iar bărbații sunt mai predispuși la aceasta. Din fericire, problema este destul de ușor de abordat chiar și fără tratament. Dar, în primul rând, cum știți cu adevărat că este vorba de ciuperca de unghii și nu de altceva?

Sănătatea plămânilor

Sănătatea pulmonară este un subiect la care mulți oameni nu se gândesc în mod normal, dar este foarte important să ai grijă de plămâni. La urma urmei, există un motiv întemeiat pentru care plămânii sunt unul dintre „organele vitale”- dacă nu sunt sănătoși, ar putea reprezenta o amenințare pentru viața ta. Cât poți rezista fără să respiri?

Poate e util să știți că un om respiră de circa 6 milioane de ori pe an. Acest lucru înseamnă că sistemul dvs. respirator este foarte ocupat zi de zi, căci plămânii lucrează 24 de ore din 24, pentru a vă menține în viață și sănătos. Cu un astfel de volum de lucru astronomic, are sens să ai grijă de plămâni cât de bine poți.

Dureri de cap: sinusuri

Probabil că ați avut de-a face cu o presiune sau o congestie a sinusurilor la un moment dat în viața dvs. Această afecțiune deranjantă, cunoscută sub numele de sinuzită, este cauzată de inflamația cavităților sinoviale, care sunt buzunarele de aer care se găsesc în oasele faciale.

Sinusurile sunt localizate în zona obrajilor, în jurul ochilor, nasului și frunții și sunt conectate la cavitățile nazale prin canale mici care sunt căptușite cu membrane mucoase. Când aceste mucoase devin inflamate din cauza unei răceli sau alergii, ele blochează pasajele nazale împreună cu întregul mecanism de drenaj al sinusurilor și astfel restricționează respirația. După cum s-a menționat mai sus, această blocare a sinusurilor duce, în general, la o inflamație numită sinuzită.

Această inflamație poate produce simptome neplăcute, cum ar fi dureri de cap, durere în gât, curgere post-nazală, tuse, strănut, durere facială și congestie generală, de obicei durează de la câteva zile până la câteva săptămâni încontinuu. În timp ce mulți oameni caută medicamente pe bază de prescripție medicală pentru a ajuta la remedierea acestor simptome, utilizarea uleiurilor esențiale este o opțiune care merită reconsiderată, datorită efectelor adverse potențial nocive care pot veni „la pachet” împreună cu substanțele sintetice. Vă vom prezenta câteva terapii naturale pentru a scăpa de infecțiile sinusurilor și de congestia lor.

De ce atât de mulți oameni folosesc uleiuri esențiale pentru ameliorarea sinuzitei?

Cel mai neplăcut lucru legat de durerea dentară este faptul că apare când ne așteptăm cel mai puțin și când nu avem la îndemână asistență de specialitate, de multe ori noaptea, când face imposibil somnul. Ea este de asemenea, adeseori, suficient de intensă pentru a face ca majoritatea oamenilor să se zvărcolească în agonie. Din păcate, doar analgezicele foarte puternice pot opri durerea pulsatorie a nervului.
Uneori, durerea este atât de severă, încât cei în suferință fac abuz de astfel de analgezice, periclitându-și sănătatea în acest proces. Adăugați la aceasta faptul că orice infecție sau inflamație din cavitatea bucală se poate răspândi cu ușurință în sinusuri și chiar spre creier și este astfel de înțeles de ce durerea dentară, infecția gingiilor și alte probleme ale gurii nu trebuie ignorate.
 
Este durerea dentară severă datorată igienei dentare precare?
Deși cariile pot fi atribuite lipsei de grijă în igiena dentară, durerea dentară poate fi cauzată de mai multe motive. Da, cariile pot să fie una dintre cauzele durerii dentare. Cu toate acestea, alte probleme cum ar fi o rădăcină expusă, o plombă slăbită sau deteriorată, un dinte crăpat din cauza unui accident, măcinarea dinților și chiar o infecție a sinusurilor pot duce, de asemenea, la o durere de dinți.
Modificările legate de sursele de hrană, stil de alimentație, mod de viață, creează combinații de circumstanțe care agravează crizele inflamatorii. Inflamațiile pot cauza o gamă largă de probleme: dureri, migrene, neuropatie, obezitate, ADD/ADHD, infarct, probleme tiroidiene, diabet, boli de inimă, cancer.
 
Cauzele durerilor articulare
Următorul topic: dureri articulare. Acesta este un subiect vast. Problemele sunt cauzate de multe ori de alte condiții de sănătate: nu întotdeauna artrita și osteoartrita sunt singurele probleme care provoacă dureri articulare. V-ați gândit vreodată și la unele dintre celelalte enumerate mai jos?
1. Medicatia

Durerea de picioare

Durerea de picioare este o problemă comună, cu o gamă largă de posibile cauze. În timp ce unele dintre cauzele care provoacă dureri de picioare se pot trata acasă, asistența medicală pote fi necesară în cazurile de durere cronică și consistentă a picioarelor. Uleiurile esențiale cu efect răcoritor și relaxant alină picioarele obosite, supraîncălzite și suprasolicitate. De fapt, nimic nu întrece impactul revitalizant, alinător și tonifiant al uleiurilor esențiale atunci când sunt pulverizate pe picioarele dureroase.

Care sunt cauzele obișnuite ale durerilor de picioare?

Să începem cu ceea ce cauzează astfel de dureri:

Dureri de spate

Mulți oameni sunt afectați de dureri de spate la un moment dat în viața lor. Durerea poate apărea din cauza unei poziții incorecte în timp ce stați pe scaun sau în picioare. Unele persoane suferă de dureri de spate din cauza ridicării incorecte a lucrurilor grele sau când se apleacă în mod brusc. Este, de asemenea, de remarcat faptul că majoritatea oamenilor nu suferă de dureri de spate ca urmare a unei afecțiuni anume și vor scăpa de durerea de spate în câteva săptămâni sau luni. Cu toate acestea, în unele cazuri, oamenii se confruntă cu dureri pe termen lung care continuă să revină, și aici intră în joc uleiurile esențiale. Să vedem cum pot fi utile uleiurile esențiale in tratarea unor probleme cum ar fi durerile de spate.

 

Care sunt diferitele tipuri de dureri de spate?

Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate le resimt în partea inferioară a spatelui, fiind cunoscute sub denumirea de lumbago. Această durere poate radia de oriunde, din zona gâtului până la coloană vertebrală. Diverse boli sau leziuni pot provoca de asemenea dureri de spate. Iată câteva dintre motivele pentru care apar dureri de spate:

Spondilita anchilozantă: este o problemă pe termen lung care produce durere și rigiditate în zona în care se întâlnesc pelvisul și coloana vertebrală.

Hernia de disc: datorată unor leziuni ale coloanei, sau datorită terminațiilor nervoase prinse intre vertebre.

Sciatica: cauzată de compresia sau iritarea nervului sciatic, ce provoacă furnicături, amorțeală și durere până la nivelul labelor picioarelor.

O problemă care afectează milioane de oameni din întreaga lume este durerea și inflamația musculară. Indiferent dacă motivul este suprasolicitarea, sau dimpotrivă, nefolosirea mușchilor, mulți dintre noi ne confruntăm cu aceasta la un moment dat!

 
Nu contează dacă ești un atlet, un gimnast amator, sau pur și simplu vrei să te plimbi, sau munca ta necesită ridicarea de greutăți, există șansa de a avea parte de dureri musculare și dureri corporale, rigiditate, sau spasme musculare.
 
Aceste simptome sunt prea adesea ignorate și sperăm pur și simplu că durerea va dispare în timp. Din păcate, nu întotdeauna se petrece aceasta, dacă nu se va aborda problema la originea ei.
 
Medicamentele sub forma de creme antiinflamatoare au efect într-o oarecare măsură, dar nu reprezintă o opțiune de tratament pe termen lung. Majoritatea conțin o mulțime de substanțe chimice, potențial nesigure pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră trupească. Cealaltă problemă, privitoare la medicamentele antiinflamatorii, este că puteți deveni cu ușurință dependenți de ele.
Fie că vă suprasolicitați la sala de gimnastică, sau petreceți mult timp în poziții dificile în timp ce faceți curățenie în baie, sau stergeți geamurile, și dintr-o dată iată, este posibil să constatați că ați făcut febră musculară: în funcție de cât de mult ați solicitat acești mușchi, este posibil să aveți dureri musculare.
Majoritatea oamenilor aleg calea simplă dar periculoasă atunci când urmăresc să atenueze durerile ocazionale, recurgând la analgezice. Din păcate, deși aceste pastile oferă ușurare pentru câteva ore, ele aduc un cost ulterior ridicat: efecte secundare severe la nivelul ficatului, rinichilor și nu numai. Prin urmare, utilizarea fără discriminare a acestor medicamente poate avea consecințe grave pe termen lung asupra sănătății.
Uleiurile esențiale au efect în această direcție, și chiar rapid! De fapt, cu combinația potrivită de uleiuri, veți fi din nou în plină activitate în cel mai scurt timp. Cea mai bună parte a acestei abordări, este că spre deosebire de analgezicele alopate, preparatele pe bază de uleiuri esențiale nu numai că oferă o ușurare a durerii, dar accelerează și procesul de vindecare a organismului.
Disconfortul la nivelul nervilor poate fi un semn al mai multor probleme diferite, cum ar fi diabetul, zona zoster, HIV sau cancer. Pentru unii, durerea nervoasă este iritantă; pentru alții, este demoralizantă și le dă viața peste cap. Indiferent de modul în care ne raportăm la ea, nevralgia poate perturba orice aspect al vieții tale.
 
Cercetarile arata ca persoanele cu nevralgii sunt mai predispuse la probleme cum ar fi lipsa somnului, stresul, anxietatea si depresia. În plus, în cazul unei afecțiuni majore, cum ar fi cancerul sau HIV, tratarea durerii dată de nevralgii poate fi un lucru aproape imposibil de făcut. În timp ce nevralgiile nu pot fi totdeauna eliminate complet, ele pot fi reduse într-o măsură în care să nu mai afecteze grav viața - și există numeroase alternative excelente naturale disponibile pentru a face acest lucru.
 
Deși este foarte important să se abordeze cauza principală a durerii, utilizarea uleiurilor esențiale poate fi de ajutor pentru a atenua disconfortul cu care se confruntă oamenii în asemenea situații. La fel ca pentru orice alt remediu natural, s-ar putea să fie necesar un număr de teste pentru a descoperi cel mai bun amestec de uleiuri esențial pentru o anumită persoană.
 
Când vă întrebați ce amestec de uleiuri esențiale să utilizați pentru starea dumneavoastră, luați în considerare ce problemă declanșează durerea, care este intensitatea durerii, precum și alți factori psihologici implicați.
 
Cele mai utile 14 uleiuri esentiale pentru a scapa de nevralgii
Foarte mulți oameni suferă de durere sciatică, iar cercetătorii estimează că în viitorul apropiat numărul acestora va crește. Sciatica este mai răspândită în grupa de vârstă de 30 până la 50 de ani.
Chiar dacă durerea poate avea un debut brusc, problema nu este întotdeauna rezultatul unei vătămări sau al unui eveniment specific. De fapt, sciatica se dezvoltă de obicei în timp și este adesea rezultatul unei alte probleme de sănătate. Acest tip de durere, poate varia de la constantă, plictisitoare și iritantă la bruscă, penetrantă și debilitantă. Cu toate acestea, indiferent de intensitatea durerii, în majoritatea cazurilor, sciatica răspunde bine tratamentelor non-chirurgicale.
 
Ce este sciatica?
Sciatica este rezultatul irităriii/lezării nervului sciatic, care este unul dintre cei mai mari și groși nervi din corpul uman. Se extinde din zona lombară până la picioare. Deci, dacă acest nerv devine inflamat  dintr-un anumit motiv, durerea nu se limitează doar la partea inferioară a spatelui, ci poate provoca și dureri în picioare.

Cancerul și uleiurile esențiale

Nici o altă boală în lume nu afectează corpul mai profund decât cancerul. Tratamentele alopate și tratamentele standard precum chimioterapia, tratează boala, nu persoana. De fapt, în izolarea și singurătatea unui spital, am văzut pacienții cu cancer simțindu-se ca și cum nu ar fi oameni. Deși uleiurile esențiale nu oferă o îndepărtare sigură a suferințelor, în cazul bolilor cum ar fi cancerul, acestea fac cu siguranță viața pacienților mult mai ușoară.

 

Cum pot ajuta uleiurile esențiale în fazele inițiale de diagnostic și în tratamentul ulterior?

Shu-Ru ZhuangSu-Lin ChenJih-Hsin TsaiChi-Chou HuangTzu-Chin Wu, Wen-Shan LiuHsien-Chun TsengHong-Sen LeeMin-Chang Huang, Guang-Tzuu ShaneCheng-Hua YangYou-Cheng ShenYeong-Yu Yan, Chin-Kun Wang

REZUMAT

De obicei, în timpul tratamentului pacienților bolnavi de cancer, apare leucopenia și scăderea imunității. Citronelolul, un compus solubil în ulei, derivat din geranium, are proprietăți anticancerigene și antiinflamatoare, precum și de promovare vindecării rănilor. Ganoderma lucidum, Codonopsis pilosula și Angelica sinensis sunt plante tradiționale chinezești, care toate prezintă funcții imunomodulatorii dovedite pe baza cercetării de laborator. Acest studiu randomizat, dublu orb, cu grup de control placebo a examinat dacă complexul de plante chinezești medicale (CCMH; un amestec de citronellol și extracte de G. lucidum, C. pilosula și A. sinensis) îmbunătățește numărul de celule imunitare în pacienții cu cancer care sunt tratați cu chimioterapie și/sau radioterapie. Un total de 105 pacienți care erau tratați cu chimioterapie sau radioterapieau fost luați. Au fost determinate cantitățile de celule imunitare din sânge ănainte și după 6 săptămâni de tratament al cancerului, fie cu CCMH, fie cu placebo. CCMH a redus semnificativ scăderea leucocitelor (14,2%, comparativ cu 28,2%) și a neutrofilelor (11%, comparativ cu 29,1%). Analiza fenotipului limfocitelor a relevat că pacienții care au primit placebo au avut limfocite CD4 și celule ucigașe (NK) în număr mai redus decât pacienții tratați cu CCMH. Tratamentul cu CCMH pentru pacienții care primesc chimioterapie și/sau radioterapie poate îmbunătăți funcția lor imunitară, crescând abilitatea lor de a lupta contra cancerului, precum și împotriva oricăror alte infecții secundare care ar putea compromite tratamentul și sănătatea lor.  

 

Acest tabel cu remedii anticancer prezente în casă arată ce uleiuri esențiale prezintă activitate anticancerigenă față de diferite tipuri de cancer.

Un studiu la Brigham Young University în 2003 a descoperit că concentrații scăzute de uleiuri esențiale sunt foarte eficiente în inhibarea creșterii celulelor canceroase, desigur, fără deteriorarea celulelor sănătoase și fără efectele secundare negative ale tratamentului alopat!

Tabelul cu uleiuri esențiale este doar un ghid orientativ de referință și atât, cancerul fiind o boală complicată. Și, cum este cazul cu toate bolile, componenta emoțională trebuie, de asemenea, luată în considerare, aceasta fiind probabil cheia pentru vindecarea completă.

Odată cu studiile recente referitoare la beneficiile la fibrelor izolate și cu revistele care susțin dieta bogată în fructe și legume, este clar acum că sunt componente într-o dietă bazată pe plante, altele decât nutrienții tradiționali, care pot reduce riscul de cancer. În versiunea actualizată din anul 2000 a Dietary Guidelines for Americans, USDA recomandă consumul multor fructe și legume (atenție să nu fie modificate genetic, n.trad.) pentru că ele oferă nu numai vitamine, minerale și fibre, dar și alte substanțe numite de experți ”fitochimice”.

Steinmetz and Potter într-un studiu din 1996 au identificat mai mult de o duzină de clase ale acestor substanțe chimice biologic active ale plantelor. O listă a acestor substanțe fitochimice poate fi consultată în Journal of the American Dietetic Association și include substanțe importante familiare, precum indol-3-carbinolul, compușii din usturoi, izoflavonele, saponinele, fitosterolii, limonenul, lutein licopenul și flavonoidele. Steinmetz and Potter au descoperit în majoritatea acestor studii (cel puțin 22 de studii pe animale), că animalele hrănite cu mai multe vegetale sau fructe au avut mai puține tumori, tumori mai mici, mai puține metastaze, mai puține deteriorări ale ADN-ului, niveluri mai ridicate de enzime implicate în detoxificarea de agenți cancerigeni, sau alte rezultate care indică un risc mai scăzut de cancer. Un fapt și mai important, substanțele fitochimice din fructe și vegetale se pare că stimulează longevitatea.

de Tarah Michelle Cech
 

S-au publicat mai multe studii asupra efectelor anti-tumorale și anti-cancerigene ale uleiurilor esențiale. Se pare că cercetarea s-a focalizat asupra a câtorva uleiuri cu o istorie lungă în utilizarea medicală: Tămâia, Smirna și Citronella sunt exemple. Rezumatele studiilor sunt disponibile prin Pub Med la pubmed.org, unde o căutare pentru ”essential oil cancer” dă sute de rezultate.

Linaloolul, prezent în uleiul de lavandă și în alte uleiuri, reduce viabilitatea celulelor canceroase de la nivelul ficatului

Lavender FlowersLinaloolul a fost supus numeroaselor studii investigând efectele sale anxiolitice (anti-stres). Inhalarea linaloolului extras din uleiurile esențiale naturale conduce la un comportament agresiv redus, scade răspunsul la stres  și îmbunătățește somnul.

Acum, într-un studiu tocmai publicat în Journal of Chemico-biological Interactions, cercetătorii de la American University of Beirut s-au focalizat asupra unui constituent natural specific al multor uleiuri esențiale: linaloolul. Linaloolul este ”dulceața” multor uleiuri: lavanda este probabil uleiul cel mai cunoscut care conține linalool, deși această substanță se găsește în multe alte specii de plante. Unul dintre chemotipurile uleiului esențial de cimbru este numit c.t. (pentru ”chemotip”) linalool, însemnând că această varietate particulară de cimbru are un procent ridicat de linalool.

Cancer chemoprevention and therapy by monoterpenes.

de M N Gould

REZUMAT

Monoterpenele sunt prezente în uleiurile esențiale ale mai multor plante, incluzând fructe, legume și plante. Ele împiedică carcinogeneza atât în stadiul de inițiere, cât și în stadiul de promovare. În plus, monoterpenele sunt eficiente în tratarea cancerelor timpurii și avansate. S-a demonstrat că monoterpenele precum limonenul și alcoolul perillil împiedecă cancerul mamar, de ficat, de plămân și alte cancere. Acești compuși se folosesc de asemenea pentru a trata o varietate de cancere la rozătiare, incluzând pe cele mamare și pancreatice. În plus, datele in vitro sugerează că pot fi eficiente în tratarea neuroblastoamelor și a leucemiilor. Atât limonenul, cât și perillil alcoolul sunt actualmente evaluateîn studii clinice de faza I în cazul unor pacienți cu cancer avansat. Monoterpenele au mai multe activități celulare și moleculare care ar putea potențial să stea la baza indexului lor terapeutic pozitiv.

by Tarah Michelle Cech

Dincolo de Terapiile Complementare - Cercetarea indică faptul că Uleiurile Esențiale au proprietăți anticancerigene
De la aromaterapie la aromamedicină

Practicarea ”aromamedicinei” mai degrabă decât ”aromaterapia” câștigă considerabil teren în SUA. Sunt două motive principale: mulți oameni s-au săturat complet de sistemul medical convențional. Se plătesc sume fabuloase de bani pentru terapii aflate sub semnul întrebării, cu multe medicamente având efecte secundare nocive pentru sănătate (ne fac acestea mai bolnavi, făcându-ne să ne simțim mai ”bine”?), având și prețuri ridicate. În același timp oamenii realizează că valoarea medicamentelor tradiționale poate fi cu mult mai mare decât au fost făcuți să creadă. Această putere vindecătoare disponibilă în medicamentele naturale corect prescrise și folosite are nu numai capacitatea de a alina simptomele unei boli, ci chiar de a conduce corpul la o stare sănătoasă de echilibru pe termen lung.

Milioane de copii suferă de ADHD (hiperactivitate / deficit de atenție) și prezintă simptome precum impulsivitate, lipsă de atenție și hiperactivitate. Deși există mai multe medicamente pe bază de prescripție medicală disponibile pe piață pentru a diminua simptomele ADHD, cele mai populare medicamente, precum Ritalin, au deseori efecte secundare nedorite. Ritalin poate determina ticuri nervoase permanente, precum și întârzierea creșterii la copii, prin interferarea cu ciclurile secreției hormonilor de creștere. Cercetările efectuate în ultimele 3 decenii au constatat că inhalarea uleiurilor esențiale poate ajuta în mod semnificativ copiii care suferă de această afecțiune. Uleiurile esentiale conțin substanțe care pot traversa bariera hemato-encefalică, pentru a vindeca creierul în mod direct, făcându-le o opțiune eficientă de tratament pentru ADHD și alte tulburări mentale.

Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale care sunt dovedite științific a fi eficiente în tratamentul tulburărilor precum ADHD.

Ulei esențial de Ylang Ylang (Cananga odorata)

Cercetările au constatat că uleiul de Ylang Ylang are efecte sedative, care sunt măsurabile prin scăderea tensiunii arteriale și a ratelor pulsului. În plus, poate crește considerabil atenția și sentimentul de mulțumire, dacă este inhalat în cantități adecvate. Ylang ylang este o alternativă excelentă pentru cei care suferă de ADHD sau au probleme precum deficitul de atenție.

Cu toții avem sisteme imune minunate și complexe, care ne protejează de ”invadatori” cum ar fi bacteriile dăunătoare și virușii. Când un astfel de invadator intră în corp, sistemul imunitar îl detectează și apoi au loc o serie întreagă de reacții complexe pentru a îl elimina din corp. Când totul merge bine, sistemul imunitar funcționează pentru a ne proteja impotriva agenților patogeni dăunători. Dar pentru unii dintre noi, datorită predispoziției genetice sau datorită altor factori, sistemul nostru imunitar acționează în forță la contactul cu substanțe externe care nu sunt dăunătoare pentru corpul nostru, cum ar fi praful, polenul, părul de pisică sau anumite alimente. Aceste substanțe ar putea pătrunde în corpul nostru fără ca ceva rău să se petreacă.

Din păcate, uneori sistemul nostru imunitar nu înțelege acest lucru și provoacă reacții tipice cum ar fi strănutul, tusea, febra, secreția de mucus, lăcrimarea ochilor și inflamația diferitelor părți ale pielii. Aceasta este o alergie. Dar întrebarea pe care o puteți adresa este: ” - Cum pot ajuta uleiurile esențiale împotriva alergiilor?”

În primul rând, uleiurile esențiale, atunci când sunt folosite contra alergiilor, pot ajuta la alinarea și chiar la eliminarea simptomelor alergiei într-un mod rapid și natural. Nu se știe cu certitudine cum se petrece acest lucru, dar unele uleiuri esențiale au proprietăți antiinflamatorii puternice, altele ajută la calmarea mâncărimii și a iritării țesuturilo. în timp ce alte uleiuri esențiale au drept efect relaxarea căilor respiratorii și de asemeni reduc secreția de mucus.

În plus, uleiurile esențiale pot ajuta la prevenirea apariției unor noi alergii. S-a dovedit că unele uleiuri esențiale, cum ar fi cel de lavandă, au proprietăți antihistaminice. Histamina este o substanță produsă de organism, care este implicată în răspunsul alergic, iar antihistaminicele neutralizează activitatea acestei substanțe, împiedicând în mod eficace o nouă alergie.

În cele din urmă, uleiurile esențiale pot ajuta la eliminarea efectivă a unor alergeni, care ar putea să vă provoace problemele tipice alergiilor. Multe persoane sunt alergice la diferite ciuperci și spori, iar diferitele uleiuri esențiale sunt recunoscute pentru proprietăți lor antifungice. Difuzarea acestor uleiuri esențiale într-un mediu plin de spori, care provoacă alergii, poate fi un alt mod de a face față extraordinar de bine alergiilor.

 

Care sunt cele mai utile uleiuri esențiale care ajută la combaterea alergiilor?

Să începem cu topul celor 12 uleiuri esențiale pentru a ameliora stările de anxietate și depresie.

 

1. Ulei de lavandă

Lavanda este unul dintre cele mai comune uleiuri esențiale folosite pentru tratarea unor probleme precum anxietatea și depresia, datorită interacțiunii sinergice a celor peste 150 de componente diferite ce interacționează între ele. Când folosiți uleiul de lavandă prin inhalare, lavanda modifică undele cerebrale rapide (aceasta fiind o componentă a apariției anxietății) și le scade frecvența, ajutându-vă să vă relaxați.

Puteți folosi uleiul esențial de lavandă ca să dormiți mai bine, difuzându-l în aer, masând 1-2 picături pe tălpi înainte de a vă culca, sau adăugând 1-2 picături pe pernă.

Când cumpărați acest ulei esențial, asigurați-vă că nu faceți compromisuri cu calitatea - există o mulțime de uleiuri artificiale pe piață, deci aveți grijă să nu le cumpărați.

Artrita este o provocare majoră în ceea ce privește sănătatea, aceasta afectând milioane de oameni. În majoritatea cazurilor, boala este cauzată de infecții fungice, bacteriene sau virale la nivelul articulațiilor. În unele cazuri, motivul poate fi ereditar, în timp ce în altele este vorba de reacția imună a organismului, care provoacă artrita.

În cazul artritei de origine autoimună, organismul consideră în mod eronat membrana sinovială ca fiind un corp străin și începe să o atace. Membrana sinovială este țesutul conjunctiv care acționează ca un scut protector al articulațiilor. În timp ce un pacient cu artrită ar trebui, în general, să urmeze un tratament adecvat, anumite tipuri de artrită pot fi ușor eliminate cu ajutorul unui stil de viață sănătos și al unei diete echilibrate.

 

Care sunt simptomele artritei?

Artrita produce o anumită sensibilitate în una sau mai multe articulații ale corpului. Cele mai frecvente efecte secundare ale artritei includ scăderea flexibilității, umflarea, rigiditatea și durerea în acea zonă. Articulațiile pot sări din locașul lor, pot produce diferite zgomote în timp ce se mișcă sau chiar pot crăpa. Unele forme artritice pot afecta, de asemenea, organele interne, mușchii sau chiar oasele. Dacă artrita rămâne nediagnosticată sau este lăsată netratată, atunci aceasta poate duce la o leziune ireversibilă a articulațiilor și poate provoca deformări permanente ale articulațiilor.

Astmul este o afecțiune cronică a pasajelor respiratorii, ceea ce face ca respirația să fie mai dificilă. Datorită efectelor astmului, pasajele respiratorii se umflă și se congestionează, împiedicând astfel fluxul normal de oxigen către plămâni. Pentru a trăi o viață cât mai optimă și pentru a evita probleme suplimentare grave de sănătate, este important să începeți tratamentul astmului cât mai curând posibil.

 

Care sunt cele mai bune 9 uleiuri esențiale pentru a ameliora astmul

 

1. Impactul anti-inflamator al lavandei asupra astmului

Într-un studiu efectuat în iunie 2014, oamenii de știință au scris despre efectele antiinflamatorii ale uleiului esențial de lavandă asupra pacienților care suferă de astm.

Astmul bronșic se caracterizează prin umflarea bronșică alergică, care diminuează capacitatea pasajelor respiratorii de a transporta aerul înăuntrul și în afara plămânilor. Cercetatorii au examinat impactul antiinflamator al uleiului esențial de lavandă asupra astmului bronșic, indus artificial la șoareci. Aceștia au declanșat astmul la 2 grupe de șoareci și apoi au supus un grup la tratamentul zilnic prin inhalare a uleiului de lavandă, timp de două săptămâni. Șoarecii care au primit tratamentul cu lavandă au prezentat o congestionare mai redusă în pasajele respiratorii. În comparație cu celălalt grup, aceștia au prezentat mai puține celule eozinofile în fluidele și țesuturile plămânilor. În consecință, grupul de șoareci asupra căruia s-a aplicat tratamentul cu ulei de lavandă a avut o cantitate redusă de mucozități în plămâni.

Candidoză

Așa numita infecție cu drojdie este una dintre cauzele Candidozei, o problemă obișnuită cu care 3 din 4 femei se vor confrunta la un moment dat în viața lor. Candida se manifestă sub formă de iritație în vagin și cele care suferă de această boală pot prezenta senzație de arsură în timpul urinării și / sau în timpul actului sexual, împreună cu durere vaginală. În timp ce, în cele mai multe cazuri, creșterea excesivă a drojdiei este limitată la regiunea vaginală, unele persoane pot avea această infecție în zona abdomenului inferior, sub sâni, sub piele și sub unghii.

 

Ce este o infecție cu drojdie?

Drojdia este întotdeauna prezentă în vagin în cantități mici. Cu toate acestea, în cazul unei creșteri necontrolate a acestei ciuperci, mâncărimea, arsura și roșeața rezultată provoacă o stare foarte neplăcută. În unele cazuri, poate fi observată o descărcare groasă, albă și inodoră din vagin, asemănătoare cu brânza proaspătă de vaci.

Colesterol

Colesterolul este o substanță naturală produsă de ficat, deoarece organismul are nevoie de funcționarea corectă a hormonilor, nervilor și celulelor. Colesterolul care circulă sub formă de lipide (grăsimi) în sânge are tendința de a se depozita pe pereții arterelor sub formă de placă, reducând fluxul sanguin în zonele vitale ale corpului.

Dacă astfel de depozite continuă să se acumuleze pe termen lung, acest lucru intensifică riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral. În general, organismul nostru tinde să mențină echilibrate nivelurile colesterolului, dar datorită prezenței unei cantități mari de grăsimi hidrogenate și carbohidrați rafinați în dieta noastră, echilibrul colesterolului LDL (rău, ridicat) și HDL (scăzut, bun) devine perturbat. Acest dezechilibru este una dintre principalele cauze ale atacului de cord sau al accidentului vascular cerebral, dar și a altor afecțiuni, cum ar fi hipotiroidismul, stresul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și inactivitatea.

Diabet

Diabetul este o boală comună, care afectează peste 380 de milioane de oameni din întreaga lume.

Diabetul este o tulburare metabolică care diminuează capacitatea unui individ de a utiliza zahărul din organism pentru a genera energie, din cauza căruia zahărul rămâne în sânge. Cel ce suferă de diabet simte nevoia de a urina frecvent și este adesea însetat sau înfometat. Când este lăsat netratat, diabetul poate duce la complicații precum insuficiența renală, slăbirea capacității oculare și chiar boli cardiace.

 

Care sunt tipurile majore de diabet ?

Diabetul de tip I este o boală virală care apare, în general, în primii ani de viață ai unui individ, și duce la distrugerea celulelor pancreatice care produc insulină. În această situație, pancreasul nu poate produce suficientă insulină pentru a menține niveluri scăzute de glicemie.

Diabetul de tip II se regăsește în general la adulți, unde celulele organismului devin atât de toxice încât nu pot accepta insulina produsă în organism. Acesta este cel mai frecvent tip de diabet.

Fibromialgia

Fibromialgia este una dintre cele mai frecvente probleme ale sistemului muscular-scheletic, care este de multe ori greșit diagnosticată și greșit înțeleasă. Sindromul fibromialgiei este, de fapt, un grup de simptome. Când aceste simptome se cumulează, acestea generează o situație mai gravă, care necesită intervenții medicale. Există, de asemenea, un risc crescut ca boala să devină incurabilă.

 

Care sunt simptomele comune ale fibromialgiei?

Anxietate sau depresie

Prag de durere redus

Oboseală și durere generalizate

Probleme cu somnul și de memorie

Boala este adesea asociată cu puncte sensibile, care sunt numite și puncte de declanșare. Punctele de declanșare sunt zonele din corp în care chiar și o ușoară presiune cauzează durere. Potrivit Colegiului American de Reumatologie, o persoană este diagnosticată cu fibromialgie, dacă are dureri în cel putin 11 din cele 18 puncte de declanșare cunoscute. Unele dintre punctele de declanșare comune includ coatele, genunchii, șoldurile, pieptul în zona superioară, umerii, ceafa.

Durerea constantă și sensibilitatea în întregul corp sunt de asemenea comune la pacienții care suferă de fibromialgie. Persoana cu această tulburare poate prezenta, de asemenea, anxietate, depresie, tulburări de somn, oboseală și probleme de memorie și de concentrare.

Stări de greață

Vreți un tratament sigur și eficient pentru greață și vărsături?

Deși nu există nimic dureros în ceea ce privește greața, este de departe unul dintre cele mai îngrozitoare sentimente pe care le puteți trăi, urmând imediat după durerea fizică și frică. De fapt, de multe ori acestea produc o stare de greață. De asemenea, există peste 700 de cauze ale stării de greață, de la cele fizice până la cele psihologice și de la cele inofensive până la cele grave.

Nimeni nu este scutit de starea de greață! Puteți fi tânăr, bătrân, bărbat sau femeie. La un moment dat, probabil că ați simțit senzația de durere a mușchilor stomacului care se contractă violent pentru a da afară tot ce conține. Din păcate, greața este o stare pe care nu o trăiești doar o singură dată în viață.

Gripa

Cum să știm dacă suferim de răceală sau de gripă?

Vă întrebați dacă sunteți bolnavi de răceală sau de gripă? În timp ce răcelile și gripa, în general, au aceleași simptome, acestea sunt cauzate de diferiți viruși. Potrivit diverselor studii, există peste 200 de viruși care cauzează răceli și numai trei care cauzează gripa. Chiar și atunci, virusul gripei este mult mai agresiv decât cel care provoacă răceala. Deci, de unde știți dacă o tuse toracică este simptomul unei răceli severe sau al unei gripe?

De obicei, o răceală începe cu o durere în gât, care dispare după o zi sau două. Congestia nazală, tusea, nasul care curge, durerea în gât și strănutul pot continua până în a patra zi. Febra este mai probabil să afecteze copiii, regăsindu-se mai puțin frecvent la adulți.

În timp ce o răceală se instalează mai încet, gripa te lovește destul de repede. Simptomele gripei includ tuse uscată, febră bruscă, dureri musculare, transpirații și stare de epuizare. Vărsăturile și diareea sunt în mare parte asociate cu gripa porcină.

Guta

Guta este un tip de artrită în care particule mici de uree de sodiu sunt depozitate în și în jurul articulațiilor. Cel mai frecvent simptom al durerii de gută este durerea intensă a articulațiilor, însoțită de înroșire și inflamație. În timp ce guta afectează în general articulația degetului mare, acesta poate influența orice articulație a corpului. Simptomele de gută se dezvoltă foarte repede, pot merge de la rău la mai rău în doar 6 până la 24 de ore și durează între 3 și 10 zile. Oricine suferă de gută poate să se aștepte să aibă mai multe episoade dureroase pe viitor.

 

Ce declanșează durerea aferentă gutei?

Guta este cauzată de acumularea de acid uric în sânge. Acidul uric este un produs rezidual, ce este produs de organism zi de zi, și este menit să fie excretat de rinichi. Dacă corpul dumneavoastră produce acid uric în cantități mari sau excretați prea puțin acid uric prin rinichi, acesta începe să acumuleze și să declanșeze formarea de cristale de uree de sodiu în și în jurul articulațiilor. Aceste particule dure, în formă de ac, se acumulează lent de-a lungul multor ani și nu veți ști niciodată de formarea lor în corp, decât dacă este diagnosticată de medic.

Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o afecțiune medicală în care glanda tiroidă nu mai produce suficient hormon tiroidian. Nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni interferează cu procesul metabolic al organismului, cu capacitatea de a menține funcționalitatea corespunzătoare a celulelor și cu capacitatea de a menține mușchii și oasele sănătoase.

 

Care sunt simptomele hipotiroidismului?

În timp ce simptomele hipotiroidismului variază foarte mult în funcție de tipul constituțional al corpului și al bolilor preexistente la individ, unele dintre simptomele bolii observate cel mai frecvent la persoanele care suferă de hipotiroidism sunt:

Slăbiciune

Oboseală

Păr uscat

Creșterea în greutate sau dificultatea de a pierde în greutate

Pierderea părului

Piele uscată și grosieră

Frecvente crampe musculare și dureri musculare

Intoleranță la frig

Depresiune

Constipație

Pierderea memoriei

Iritabilitate

Scăderea libidoului

Cicluri menstruale anormale

Din păcate, știința medicală nu găsește încă un remediu pentru hipotiroidism. În general, odată ce aveți hipotiroidie, va trebui să o duceți pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că problema nu poate fi gestionată și că nu puteți avea o viață normală.

De obicei, atunci când sunteți diagnosticat cu o problemă tiroidiană, medicii vor să vă trateze pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, această abordare a problemei este înlocuită acum cu utilizarea unor terapii alternative de vindecare, cum ar fi aromoterapia. Aromaterapia este o alternativă naturală de vindecare, care implică utilizarea de uleiuri esențiale, pentru a ușura disfuncția tiroidiană si hipotiroidismul. Iată câteva dintre uleiurile esențiale pe care le puteți folosi pentru o gestionare eficientă a acestei afecțiuni.

Menopauza

Menopauza poate fi definită ca o afecțiune în care perioadele menstruale ale unei femei lipsesc pentru o perioadă mai mare de 12 luni. Este acea perioadă a vieții unei femei când ovarele își diminuează funcționarea. Procesul este gradat (perioada de tranziție perimenopauzală) și vârsta medie la care o femeie intră la menopauză este de aproximativ 51 de ani, dar în unele cazuri se poate întâmpla încă de la vârsta de 30 de ani sau la vârsta de 60 de ani. Nici un test de laborator nu a putut determina sau prezice vârsta la care o femeie va intra la menopauză.

 

Care sunt simptomele menopauzei?

Simptomele menopauzei includ schimbări de dispoziție, probleme frecvente de urinare și vaginale, sângerări vaginale anormale și bufeuri. Unele dintre complicațiile pe care o femeie este probabil să le dezvolte după menopauză includ afecțiuni ale inimii și osteoporoza.

Slăbiți în mod armonios

În cazul în care hotărârea pentru Anul Nou este de a reveni în formă și de a arăta cel mai bine și toate celelalte planuri de a slăbi pe care le-ați încercat sunt ineficiente, trebuie să explorați câteva ingrediente fine și extracte din plante care ard grăsimile pe măsură ce le aplicați sau le mirosiți. Uleiurile esențiale sunt un ajutor natural pentru pierderea în greutate și menținerea acestui rezultat. În afară de reducerea stresului cauzat de agitația vieții cotidiene, aceste uleiuri esențiale și mirosuri vor elimina toate urmele lăsate de alimente nepotrivite și vor reduce pofta de mâncare. Uleiurile esențiale funcționează direct asupra hipotalamusului, care reglementează apetitul, trimițând semnale către creier. Când această glandă este activată, cu greu veți mai simțiți dorința de a mânca, chiar dacă vă este foame. Iată ce ar trebui să știți despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru a slăbi armonios:

 

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru slăbit

Deci, ce fel de uleiuri esențiale pot fi folosite pentru slăbit? Lista posibilităților este destul de lungă, dar cele mai cunoscute uleiuri esențiale sunt:

Varice

Venele varicoase sunt venele aflate sub pielea picioarelor, vene care au devenit mai îngroșate și mai răsucite. În timp ce venele varicoase vă pot afecta viața în multe feluri, la majoritatea persoanelor ele nu conduc la condiții medicale grave. Istoricul familial, precum și îmbătrânirea pot crește riscul de a suferi de această afecțiune.

În general, femeile sunt mai predispuse la a suferi de vene varicoase și aproximativ 50% din femei pot ajunge să aibă vene varicoase la un moment dat în viața lor. Factorii hormonali, cum ar fi sarcina, menopauza, pubertatea, pilulele contraceptive și terapia de substituție hormonală (TSH), toate contribuie la înrăutățirea acestei stări.

 

De ce varicele sunt o problemă majoră in timpul sarcinii?

Este destul de obișnuit ca femeile însărcinate să dezvolte vene varicoase în primul trimestru. Datorită dimensiunii crescute a uterului și a dezechilibrului hormonal din timpul sarcinii, există o presiune crescută care poate duce la mărirea venelor. Venele varicoase care apar în timpul sarcinii revin la normal adesea în termen de aproximativ trei luni de la naștere. Cu toate acestea, în caz de sarcini succesive, aceste vene vor rămâne probabil anormale un timp mai îndelungat.

Apneea în somn este o tulburare a somnului, despre care se crede în zilele noastre că are un impact asupra a 40% din populație, iar 50% din totalul cazurilor sunt suficient de critice. Această problemă constă în scurte întreruperi ale respirației, care se petrec în mod repetat pe tot parcursul nopții. Există două tipuri principale de apnee în somn, dintre care cea mai frecvent observată este apneea obstructivă în somn (AOS). AOS este rezultatul relaxării țesutului prezent în partea posterioară a gâtului, fapt care împiedică trecerea aerului. Un alt tip de apnee în somn este numit apneea centrală în somn (ACS), care este cauzată de incapacitatea creierului de a trimite semnale normale legate de respirație către mușchii implicați în acest proces.

Dacă suferiți de apnee în somn, este posibil să vă treziți cu o senzație de epuizare, iritabilitate și anxietate. Apneea în somn nu afectează numai somnul dvs., dar poate afecta și somnul celorlalți membri ai familiei.

 

1. Ulei de mentă

Atributele antiinflamatorii ale uleiului de mentă pot ajuta la diminuarea iritației prezente în mucoasa nazală. Dacă apneea este cauzată de congestionarea nasului, acest ulei esențial este suficient pentru a elimina problema.

Somnambulismul este o tulburare de comportament, care apare în timpul somnului profund și duce la manifestări complexe, cum ar fi mersul pe jos în timpul somnului. Ea generează lipsă de somn, și este mai frecventă în rândul copiilor, comparativ cu adulții. Există o serie de comportamente complexe implicate în această problemă, dintre care mersul pe jos în timpul somnului este cea mai cunoscută.

Alte simptome ale acestei tulburări includ șezutul în fund în timp ce persoana în cauză se uită împrejur, mersul prin cameră sau prin casă, părăsirea uneori a casei și mersul pe jos prin cartier sau chiar urcatul la volan și condusul mașinii pe distanțe lungi. Este o credință greșită că un somnambul nu trebuie să fie trezit în timp ce se află în starea respectivă. Dimpotrivă, poate fi periculos dacă unui somnambul îi este permis să facă ceea ce dorește să facă în acea stare.

Cercetarea a evidențiat faptul că somnambulismul poate afecta performanța mentală în general. Înainte de a recurge la metode artificiale pentru a face față problemei dvs., vă recomandăm să testați câteva remedii naturale mai blânde. Iată în continuare câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care ați putea să le folosiți, începând chiar din această seară.

 

Topul celor mai eficace 14 uleiuri esențiale contra somnambulismului

Să îți petreci nopțile fără să poți dormi nu este deloc distractiv. Cu cât vă gândiți si vă răscoliți mai mult, cu atât corpul dumneavoastră se va contracta mai mult și atunci devine puțin probabil că vă veți odihni suficient pe timpul nopții. Aromele au o influență foarte puternică asupra stării psihice și a emoțiilor. Moleculele aromatice din uleiurile esențiale pot traversa cu ușurință bariera hematoencefalică și pot afecta direct părțile din creier care controlează depresia, frica, anxietatea și stresul. Deși cazurile grave de insomnie nu pot fi vindecate doar prin folosirea uleiurilor esențiale, aceste uleiuri vă vor reduce stresul și să vor ajuta să vă relaxați corpul și mintea. Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru eliminarea insomniei și a problemelor corelate acesteia:

 

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru a vă ajuta să scăpați de insomnie

Lipsa somnului poate duce la oboseală în timpul zilei. Fără un somn adecvat, este posibil să aveți dificultăți în a vă concentra în mod corespunzător la locul de muncă sau în treburile zilnice. Lipsa continuă de somn poate avea consecințe fizice și psihice grave. Sforăitul nu numai că reduce calitatea somnului, menținându-vă starea de oboseală pe tot parcursul zilei, dar vă face, de asemenea, vulnerabili la o serie de afecțiuni medicale, cum ar fi obezitatea și durerile de cap.

 

Ce cauzează sforăitul?

Sforăitul este rezultatul îngustării căilor respiratorii în timpul somnului. Țesutul gras excesiv în zona gâtului, o uvulă lungă, un palat moale sau amigdale mari sunt câteva din cauzele principale care stau la baza îngustării căilor respiratorii. În unele cazuri, deformările cartilajului sau congestia nazală cauzată de alergii pot fi de asemenea motivul sforăitului și a altor probleme conexe.

În timp ce există multe remedii pe care le puteți prepara la domiciliu, cât și ajutoare artificiale disponibile pentru a diminua sforăitul, utilizarea uleiurilor esențiale este cea mai eficientă și mai sigură metodă împotriva acestei stări problematice de sănătate. Uleiurile esențiale au multe aplicații medicale și există o gamă tot mai mare de uleiuri esențiale din care puteți alege, fiecare dintre acestea având proprietăți medicinale puternice.

 

Cum să utilizați uleiurile esențiale contra sforăitului?

 

Stresul cotidian vă poate afecta negativ capacitatea de a dormi bine, ca și privarea de somn pentru a munci mai mult, faptul de a nu avea un număr adecvat de ore de somn sau lipsa unui somn odihnitor, și toate acestea sunt lucruri ce nu trebuie trecute cu vederea.

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că privarea cronică de somn vă poate afecta dezastruos sănătatea, eficiența și siguranța. De asemenea, este important să înțelegeți că privarea de somn este adesea cauzată de condiții inadecvate de somn, pe care probabil nu le cunoașteți. Cel mai grav este că mulți oameni rămân nediagnosticați ani de zile, încercând să-și dea seama de motivul pentru care nu pot să doarmă.

Uleiurile esențiale sunt folosite de milenii pentru probleme cum ar fi apneea în somn și insomnia, datorită proprietăților lor calmante și liniștitoare. Sunt complet naturale și funcționează adesea mai bine decât medicamentele pentru somn, care de fapt afectează negativ corpul.

Iată câteva uleiuri esențiale pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să dormiți mult mai bine.

Un coșmar este un vis foarte neplăcut care are loc în timpul somnului în perioada denumită Rapid Eye Movement (REM / mișcări rapide ale ochilor), ceea ce duce la senzații de groază, frică, suferință sau anxietate severă. Acest fenomen are tendința să se petreacă în ultima parte a nopții și uneori vă trezește din somn și este probabil să vă reamintiți întregul vis. Pentru cei care suferă de această afecțiune, ei se pot simți stresați să doarmă noaptea, de teama unui alt coșmar. De asemenea, vă puteți simți speriați când vă treziți din coșmar și veți încerca de multe ori în van să adormiți la loc. În plus, coșmarurile ar putea uneori să provoace gânduri apăsătoare și emoții negative, cum ar fi furia, frustrarea și dezgustul.

Cercetările au arătat că utilizarea uleiurilor esențiale ajută sistemul nervos să se calmeze și să se relaxeze. Distilate din diferite plante, uleiurile esențiale îmbunătățesc starea emotională și fizică și reduc stresul, fapt care vă va ajuta să dormiți și să vă relaxați cu ușurință. Iată ce ar trebui să știți despre utilizarea uleiurilor esențiale, pentru a scăpa de problemele legate de somn, cum ar fi coșmarurile.

 

Topul celor 7 uleiuri esențiale care sunt dovedite a fi utile în tratarea tulburărilor de somn, cum ar fi coșmarurile

Cele mai bune șapte uleiuri esențiale care pot fi folosite pentru a vă relaxa mintea și corpul și pentru a vă ajuta să dormiți liniștiți includ lavandă, mușețel roman, bergamotă, lemn de santal, mandarin, trandafir și vetiver.

Stresul și somnul

Stresul este unul dintre mecanismele organismului, menit să ne ajute să facem față amenințării; cu toate acestea, problema începe atunci când acest sentiment de amenințare se perpetuează pentru o durată mai lungă. Stresul poate duce așadar la rezultate atât pozitive, cât și negative.

Când te simți stresat din cauza faptului că se petrece ceva în jurul tău, corpul tău o ia ca pe o amenințare și răspunde prin eliberarea anumitor substanțe chimice în sânge. Aceste substanțe chimice ajută organismul să elibereze mai multă energie, ceea ce este adesea un lucru bun, dacă motivul stresului este pericolul fizic. Cu toate acestea, această energie suplimentară și putere ne afectează negativ, dacă stresul este o reacție emoțională la ceva anume și nu există o cale de ieșire pentru energia creată.

 

Care sunt diferitele tipuri de stres?

Stresul acut

Dintre toate formele de stres, stresul acut este cel mai frecvent, deoarece este cauzat de exigențele zilnice și de presiunile cărora fiecare dintre noi trebuie să le facă față.

Cu toții avem nevoie de somn pentru a ne vindeca și pentru a ne reface. Când vine vorba despre copii, privarea de somn ar putea fi extrem de perturbatoare pentru sănătatea și bunăstarea lor. Decât să folosiți medicamente, care ar putea avea efecte dăunătoare grave, mai degrabă încercați câteva alternative naturale care pot ajuta copilul să doarmă mai bine. Uleiurile esențiale sunt substanțe chimice naturale, care au efecte secundare minime asupra copiilor. În afară de faptul că sunt utile în tratarea mai multor boli și afecțiuni, aceste uleiuri sunt extraordinar de bune atunci când vine vorba să ajutați copilul să doarmă bine. Ele vor ajuta copilul să se simtă liniștit, vor reduce stresul și anxietatea și vor liniști mintea, ca să se poată relaxa. Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale care ajută copilul să doarmă liniștit:

 

Cele mai bune uleiuri esențiale, ce ajută bebelușii să doarmă

Alunițe

În timp ce majoritatea alunițelor sunt inofensive și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, ele ar putea reprezenta o problemă, din punct de vedere estetic. Alunițele sunt în general pete mici pigmentate, alcătuite din celule melanocitare care apar pe suprafața pielii. Celulele melanocitare sunt celulele care sunt responsabile pentru pigmentarea pielii. Ele sunt de obicei maro la culoare, cu toate acestea unele pot fi maro închis sau de culoarea pielii. De asemenea, pot fi aspre sau netede, umflate sau plate, și unele pot avea păr pe ele.

 

Când și de ce se dezvoltă alunițele?

Unele dintre alunițe pot fi prezente încă de la naștere, însă cele mai multe dintre ele apar în primii 30 de ani de viață. Persoanele cu ten mai întunecat au mai puține alunițe, în comparație cu cei care au un ten mai deschis.

Indiferent dacă aveți alunițe sau nu, depinde și de istoria familiei dvs., ceea ce înseamnă că este posibil să dezvoltați alunițe sau un anumit tip de alunițe, dacă acestea sunt comune în familia dvs. Zona în care ați crescut este de asemenea un factor care decide dacă alunițele vor apărea pe corpul dumneavoastră. De exemplu, dacă ați fost expuși mai mult la soare, atunci aveți șanse mari de a avea mai multe alunițe. În cele mai multe cazuri, multe dintre alunițe dispar de la sine, fără să le observați.

Motivul din spatele apariției unor alunițe poate fi, de asemenea, hormonal. Iată câteva dintre perioadele de viață în care probabilitatea apariției alunițelor este mai mare:

La vârstă mai înaintată - ar putea începe să apară după vârsta de 50 de ani.

În anii adolescenței - este posibil să aveți un număr mare de alunițe.

În timpul sarcinii - alunițele ar putea fi ușor mai întunecate la culoare.

Ce rol joacă uleiurile esențiale pentru vă ajuta să scăpați de alunițe?

Când vine vorba de a elimina alunițele în mod natural, uleiurile esențiale vor fi cu siguranță cea mai bună alegere.

Cele mai bune uleiuri esențiale și rețete pentru a elimina alunițele:

 

1. Ulei esențial de tămâie

Egiptenii au fost primii care folosit uleiul esențial de tămâie pentru tulburările stomacale, îngrijirea pielii și în pregătirea kohl-ului. Acest ulei sfânt din Orientul Mijlociu are sesquiterpene, ce sunt unul din ingredientele care ajută la controlul emoțiilor. Acest ulei ajută diferite glande hormonale să-și îndeplinească funcția adecvată și conferă putere sistemului imunitar al organismului, prin creșterea activității leucocitelor în sânge.

Aceeași capacitate de întărire a sistemului imunitar face ca acest ulei să fie excelent pentru îndepărtarea alunițelor și, de asemenea, a negilor din organism. În plus, tămâia conține monoterpene și fenoli, care fac ca celulele să funcționeze perfect, corectându-le la nivel de ADN. Alunițele sunt adesea rezultatul acumulării necontrolate de celule.

Iată câteva dintre rețetele cu ulei esențial de tămâie pe care le-am încercat personal, pentru capacitatea lor de a elimina alunițele.

 

Rețetă 1 - Baie cu uleiuri esențiale

Pregătiți o baie cu uleiuri esențiale, cu următoarele ingrediente:

3 picături de ulei esențial de tămâie

6 picături de ulei esențial de lavandă

1/2 - 1 ceașcă de sare de mare

1/2 - 1 cană de bicarbonat de sodiu

Cum se utilizează:

Adăugați acest amestec în cada cu apă fierbinte, zilnic. În urma acestui tratament naturist, alunițele se estompează definitiv, după o perioadă de 6-8 săptămâni.

 

Rețetă 2 - Aplicare directă

Aplicați uleiul de tămâie direct pe alunițe de 1 sau 2 ori pe zi, timp de 14 zile. Urmând acest tratament naturist, alunițe vor deveni treptat mai întunecate la culoare și apoi vor cădea în cele din urmă. Aplicarea constantă a tămâiei pentru câteva zile după dispariția aluniței va ajuta la evitarea cicatricilor.

 

Rețeta 3

ingrediente:

Ulei de măsline / migdale - 30 ml

Ulei esențial de tămâie - 15 picături

Cum se utilizează:

Combinați ambele uleiuri într-o sticlă de sticlă.

Aplicați o cantitate mică din acest amestec pe alunițe.

Repetați de două sau trei ori pe zi, timp de o lună de zile, sau până când scăpați de alunițe.

Alunițele sunt, în general, mai greu de rezolvat decât negii, așa că cumpărați întotdeauna ulei de tămâie de înaltă calitate, pentru rezultate optime.

 

2. Ulei esențial de oregano

La fel ca și tămâia, uleiul de oregano este bogat în monoterpene, sesquiterpene și fenoli. În plus, el mai conține și alte componente, cum ar fi timol, mircen, beta cariofilen, paracimen, gama-terpinen, carvacrol etc.

Acest ulei nu este numai antiseptic, antiparazitar, antiviral, antiinflamator, antifungic și antibacterian, ci și un stimulent puternic al sistemului imunitar, ceea ce îl face unul dintre cele mai eficiente remedii contra alunițelor. Uleiul de oregano poate fi dur pentru piele și, prin urmare, el trebuie diluat înainte de a fi aplicat pe piele. Iată câteva dintre cele mai bune rețete cu ulei esențial de oregano pentru îndepărtarea rapidă a alunițelor:

 

Rețeta 1

Una dintre opțiunile de a folosi uleiul esențial de oregano este să aplicați două picături pe alunițe, o dată sau de două ori pe zi. Alunițele vor deveni mai închise la culoare și vor cădea în câteva zile. Odată ce acestea cad, utilizați o picătură de ulei de lavandă și tămâie peste pielea nouă, deoarece acest lucru ajută la cicatrizarea pielii, fără a lăsa urme.

 

Rețeta 2

Puneți puțină cantitate de ulei esențial de oregano pe o rondea din bumbac sau pe un tampon mic; un plasture este, de asemenea, o opțiune bună.

Puneți tamponul de bumbac pe piele și lăsați-l să stea pe zonă timp de cel puțin 10-15 minute.

Puneți o picătură de ulei de lavandă în jurul părții exterioare a aluniței, pentru a calma senzația de arsură; cu toate acestea, această senzație de arsură este foarte frecventă și nu durează mai mult de câteva minute. De asemenea, puteți evita această senzație de arsură prin adăugarea unei picături de ulei de cocos la cel de oregano, înainte de a-l folosi.

Continuați acest tratament naturist, de maxim două ori pe zi, dar dacă provoacă mâncărime prelungită, umflare, înroșire sau piele uscată, opriți imediat utilizarea lui. Păstrați amestecul într-un loc întunecos și rece.

 

Rețeta 3

Oregano este un ulei esențial puternic. Prin urmare, se recomandă diluarea cu ulei de bază, cum ar fi uleiul de migdale. Amestecați o linguriță de ulei de oregano cu 8 lingurițe de ulei de migdale, apoi agitați-l viguros înainte de a aplica acest amestec peste alunițe, o dată pe zi.

Cu acest remediu, vă puteți aștepta ca alunița dvs. să dispară într-o săptămână. Dacă observați orice iritare a pielii, opriți tratamentul imediat. Uleiul de cocos poate îndepărta cu ușurință uleiul de oregano de pe piele, ori de câte ori este necesar.

 

Rețeta 4

Terapie cu plasture, folosind uleiul de lavandă și oregano:

Utilizați o picătură de ulei de lavandă plasat pe aluniță, pentru a evita orice arsură datorată uleiul de oregano.

Puneți o picătură de ulei esențial de oregano pe un bețișor cu vată.

Tamponați cu vârful lui în jurul aluniței timp de aproximativ o jumătate de minut, și apoi acoperiți-o cu un plasture.

Repetați această procedură zilnic, până când alunița dispare. Puteți repeta acest proces de două ori pe zi, pentru rezultate mai rapide.

Câteva aspecte care trebuie respectate, când se utilizează uleiul de oregano pentru îndepărtarea alunițelor

Uleiul de oregano este un ulei "fierbinte", deci vă va arde pielea dacă nu îl diluați cu ulei de cocos bio. Utilizați vârful de la un bețișor cu vată pentru aplicarea acestui ulei pe alunițe.

Dacă acest ulei provoacă prurit prelungit, umflare, înroșire sau piele uscată, opriți imediat utilizarea acestuia.

Poate dura până la patru săptămâni până când alunițele dispar.

 

3. Ulei esențial de ricin

Bazat pe opinia a mai multor experți din întreaga lume, uleiul de ricin poate fi un remediu de încredere contra alunițelor. Înainte de a vă culca, aplicați uleiul de ricin amestecat cu puțin bicarbonat, pentru a pregăti o pastă groasă. După 3 zile, ar trebui să vedeți cum alunițele încep să dispară. S-ar putea să dureze o săptămână pentru ca alunițele să dispară complet, în funcție de mărimea și culoarea lor. Între timp, dacă observați iritații minore ale pielii, utilizați acest amestec o dată la două zile. Deși rezultatele vor fi puțin mai lente, acest remediu oferă rezultate extrem de durabile.

 

Cum se utilizează ulei de ricin și amestec de bicarbonat de sodiu pentru alunițe?

ingrediente

Câteva picături de ulei de ricin

Un vârf de cuțit cu bicarbonat

Instrucțiuni de utilizare

Umeziți bicarbonatul, adăugând câteva picături de ulei de ricin peste el.

Aplicați această pastă pe alunițe.

Păstrați-o peste noapte.

Repetați zilnic timp de câteva zile până când alunița dvs. cade.

 

4. Ulei esential de semințe de in

Semințele de in sunt binecunoscute pentru efectul lor de vindecare, care se datorează în principal acizilor grași esențiali prezenți în acesta. Acești acizi grași protejează celulele, permițând doar trecerea substanțelor sănătoase în membranele celulare. Din același motiv, se știe că uleiul esențial de in are o capacitate excepțională de vindecare a pielii. Ar putea chiar vindeca rozaceea (cuperoza), psoriazisul și eczema. Atunci când utilizați acest ulei pentru alunițe, după câteva zile de utilizare puteți vedea marginile aluniței slăbind, înainte de a cădea de pe piele.

Iată o rețetă care utilizează ulei esențial de in:

ingrediente

Ulei de semințe de in, suficient pentru a face o pastă

Miere - 1 linguriță

Pulbere de semințe de in - 1 lingură

(Ajustați aceste componente în funcție de nevoile dvs. Tot ce aveți nevoie este să pregătiți o pastă)

Preparare:

Se amestecă uleiul de in, mierea și pulberea de semințe de in pentru a pregăti o pastă.

Aplicați-o pe alunițe de trei ori pe zi, până când scăpați de ele.

 

Remedii naturale pentru îndepărtarea alunițelor

 

1. Uleiul de cocos

În timp ce majoritatea dintre noi știu că uleiul de cocos este excelent pentru păr, mulți dintre noi nu sunt conștienți de proprietățile sale de purificare a pielii. Aplicați o dată pe zi o cantitate mică de ulei de cocos pe alunițele dvs. și veți vedea rezultate pozitive în timp util.

 

2. Oțet de cidru de mere

Se amestecă o cantitate mică de oțet de cidru de mere cu vaselină și apoi se aplică acest amestec pe alunițe. Utilizați un plasture pentru a acoperi zona. Repetați această procedură de trei ori pe zi, timp de două săptămâni, pentru rezultate rapide.

 

Cum să utilizați oțetul de cidru de mere pentru alunițe?

Ingrediente

Plasture

Rondele de bumbac

Vaselină

Oțet de mere

Preparare:

Aplicați o cantitate mică de vaselină în jurul aluniței pentru a o proteja de efectul acid al oțetului. Acum, turnați câteva picături de oțet de cidru de mere pe rondeaua de bumbac și puneți-o în așa fel încât oțetul să atingă pielea aluniței. Puneți un plasture pe deasupra și lăsați-l în poziție pentru câteva ore. Urmați acest tratament de trei ori pe săptămână. După 7 zile de utilizare, vă puteți aștepta ca alunițele să înceapă să se usuce. Nu frecați zona în această etapă. Lăsați alunița să cadă în mod natural.

 

3. Uleiul de usturoi

Zdrobiți un cățel de usturoi și pregătiți o pastă din el. Apoi, amestecați-o cu vaselină sau ulei de cocos. Puneți din acest amestec peste alunițe și lăsați-l pe poziție timp de 3-4 ore. Același proces trebuie să fie repetat zilnic, timp de cel puțin o săptămână, pentru rezultate durabile.

 

4. Ulei de măsline extra virgin

Uleiul de măsline va fi cu siguranță util pentru eliminarea alunițelor. Se amestecă câteva picături cu ulei cu tămâie și se aplică acest amestec de 2-3 ori pe zi pe alunițe.

 

5. Ulei de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre puținele ”comori” importante din lumea aromaterapiei. Amestecați câteva picături de ulei de migdale cu miere și puneți acest amestec pe alunițe. Aplicarea acestui amestec de două ori pe zi vă va oferi rezultate bune.

Deși este adevărat că uleiurile esențiale sunt întotdeauna utile pentru îndepărtarea alunițelor, nu încercați să îndepărtați alunițele care sunt canceroase. Inspectați-vă alunițele pentru anomalii, cum ar fi schimbarea diametrului, a culorii și a simetriei marginilor. În cazul în care se constată astfel de nereguli, apelați la un medic pentru a exclude posibilitatea ca alunița să fie malignă.

Arsuri

Cu siguranță că fiecare dintre noi ne-am ars accidental la un moment dat în viața noastră. Fie că este vorba de o ceașcă de ceai fierbinte sau de o arsură gravă cu uleiul încins din tigaie, durerea durează de obicei până când pielea începe să se vindece.

Arsurile sunt o formă de leziune cauzată de expunerea la substanțe chimice, electricitate, radiație, căldură sau flacără. Arsurile pot fi clasificate ca fiind de primul, al doilea și al treilea grad, în funcție de cât de grav și profund au afectat suprafața pielii. Arsurile de gradul I prezintă inflamație, în timp ce cele de gradul II prezintă bășici în zona afectată; arsurile de gradul III cauzează necroza celulară a pielii.

Deoarece pielea arsă este delicată, utilizarea remediilor naturale, precum uleiurile esențiale, este de preferat față de modurile de tratament invazive, cum ar fi îndepărtarea pielii arse cu un unguent. Uleiurile eterice nu numai că oferă o alinare a durerii, ci și accelerează procesul de vindecare, prevenind în același timp infecțiile suplimentare ale pielii.

 

Topul celor mai eficiente 12 uleiuri esențiale pentru vindecarea rapidă a arsurilor

Arsurile mai puțin severe pot fi ușor tratate la domiciliu cu uleiuri esențiale. Utilizarea uleiurilor esențiale nu numai că ajută la reducerea durerii, ci și accelerează procesul de vindecare, prevenind în același timp alte efecte negative asupra pielii. Iată unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale, care sunt cele mai eficiente în vindecarea arsurilor.

 

1. Lavandă

Uleiul esențial de lavandă este cel mai popular ulei esențial care poate fi folosit pentru vindecarea arsurilor. Acest ulei floral nu numai că diminuează durerea, ci susține și procesul de vindecare și regenerare a țesuturilor și celulelor noi. Folosind acest ulei, reduceți, de asemenea, șansele de a rămâne cu cicatrici în zona afectată.

În timp ce arsura se vindecă, este imperativ să aveți control asupra infecțiilor ulterioare care pot apărea. Din fericire, proprietățile antibiotice ale uleiului esențial de lavandă pot ajuta la prevenirea unei noi infecții a zonei afectate.

Uleiul de lavandă poate fi utilizat în combinație cu uleiuri de bază cum ar fi cel de migdale sau floarea-soarelui, presate la rece. Uleiul de floarea soarelui este bogat în vitamina E naturală, care este foarte benefică pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea. Utilizați amestecul de câteva ori pe zi în zona afectată. Dacă resimțiți disconfort, vă recomandăm să adăugați câteva picături de ulei de imortele, un binecunoscut analgezic și agent de vindecare.

 

2. Mușețel roman

Un alt ulei esențial cu un potențial remarcabil pentru vindecarea arsurilor, este uleiul de mușețel roman. Proprietățile antiinflamatorii și antiseptice ale acestui ulei esențial fac din acesta o opțiune extraordinară în tratamentul pentru arsuri dureroase. În plus, vă puteți baza, de asemenea, pe uleiul de mușețel pentru prevenirea altor infecții.

 

3. Menta

De-a lungul mileniilor, uleiul esențial de mentă a servit ca un remediu pentru arsuri din cauza aburilor, cuptorului sau sobei. Efectul de răcire al mentolului calmează pielea arsă și o ajută să se vindece rapid.

 

4. Neroli

Uleiul de Neroli este unul dintre uleiurile esențiale recomandate pentru a scăpa de cicatricile cauzate de arsuri. Acest ulei este util în vindecarea cicatricilor vechi și noi. Pentru a trata o cicatrice cauzată de arsuri, amestecați 30 ml de ulei de semințe de trandafir cu zece picături de ulei esențial de neroli și aplicați acest amestec de două ori pe zi. Este imperativ să fiți consecvenți cu acest tratament, deoarece cicatricilor vechi le ia, în general, în jur de trei până la șase luni pentru a se ameliora.

 

5. Tea tree

Dacă vă confruntați cu dureri, atunci uleiul esențial de tea tree va fi o binecuvântare pentru dumneavoastră. Vă sugerăm, de asemenea, să aveți acest ulei esențial în kitul de prim ajutor, deoarece este foarte util în ameliorarea tuturor tipurilor de durere. În plus, uleiul esențial de tea tree este popular datorită proprietăților sale antiseptice, antifungice și antibacteriene, fiind unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a preveni infecția ulterioară a arsurilor.

 

6. Imortele

Uleiul esențial de imortele este, de asemenea, un remediu excelent pentru arsurile care au afectat țesuturile învecinate. Efectele antiinflamatorii ale acestui ulei ajută la regenerarea celulelor. Acest ulei esențial este perfect pentru prevenirea cicatricilor și este cel mai eficient în vindecarea cicatricilor proaspete. Puteți, de asemenea, să vă bazați pe uleiul de imortele pentru gestionarea durerii.

 

7. Manuka

Uleiul esențial de manuka are proprietăți atât de vindecare a pielii, cât și antiseptice, fiind unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea arsurilor.

 

8. Lemn de trandafir

Uleiul esențial de lemn de trandafir poate fi benefic pentru cei care sunt obosiți din cauza stresului sau au probleme cu pielea, leziuni și dureri de cap. Uleiul de lemn de trandafir poate fi util, de asemenea, pentru îmbunătățirea flexibilității pielii și reducerea eczemelor, psoriazisului și acneei. Datorită calităților sale antibacteriene, uleiul de lemn de trandafir este unul dintre uleiurile pe care le recomandăm pentru a preveni infecțiile ulterioare ale arsurilor. Nu există efecte adverse în utilizarea uleiului de lemn de trandafir. Poate fi folosit local, sau într-un difuzor de aromoterapie.

 

9. Salvie

Pentru ameliorarea durerii cauzate de arsuri, vă puteți baza pe uleiul esențial de salvie, ca pe un antiinflamator puternic. Nu există efecte negative cunoscute în utilizarea acestui ulei, atunci când este folosit în proporții corespunzătoare. Poate fi luat pe cale orală (se adaugă la alimente) sau se aplică local. Ca întotdeauna, vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a ingera orice uleiuri esențiale, în cazul în care există condiții de sănătate subiacente.

 

10. Gălbenele

Uleiul esențial de gălbenele are o mare valoare medicinală în tratarea arsurilor. Proprietatea sa antiinflamatorie reduce inflamația și roșeața zonei afectate. În afară de aceasta, el ajută la regenerarea celulară și accelerează procesul de vindecare. Aplicarea regulată a acestui ulei esențial asupra arsurilor va ajuta la prevenirea cicatricilor.

 

11. Eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt este un agent antiseptic și antimicrobian, ceea ce îl face extrem de util pentru prevenirea infectării zonelor arse. În afară de utilitatea sa ca agent antiseptic și antimicrobian, adesea uleiul de eucalipt este un remediu natural anti-durere.

 

12. Lemongrass

Uleiul esențial de lemongrass este un bine cunoscut inhibitor al creșterii bacteriene și microbiene în organism. Prin urmare, vă puteți aștepta ca uleiul de lemongrass să acționeze ca un scut și să vă facă arsurile mai puțin predispuse la infecții.

 

Rețete pe bază de uleiuri esențiale, recomandate pentru tratarea arsurilor

Rețeta 1 - Comprese / spălare de urgență

ingrediente:

O cană cu apă, la aproximativ 10° C

5 picături de ulei de lavandă

Preparare:

Adăugați 5 picături de ulei esențial de lavandă în apă și amestecați bine pentru a difuza uleiul. Acum, luați o cârpă moale, înmuiați-o în acest amestec și aplicați-o pe arsură. Lăsați compresa pe arsură timp de 15 minute și repetați această procedură de cel puțin trei ori pe zi. O altă modalitate de a utiliza această rețetă este de a scufunda zona afectată în amestec pentru o anumită perioadă de timp.

 

Rețeta 2 - O formulă excelentă după ce s-a produs arsura

ingrediente:

Mentă - 2 picături

Lavandă - 25 picături

Ulei de floarea-soarelui – 30 ml

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele în cantitățile menționate mai sus. Agitați bine amestecul și folosiți-l de mai multe ori pe parcursul unei zile peste locul ars. În loc de mentă, puteți lua în considerare utilizarea uleiului de imortele.

Vă recomandăm cu încredere această rețetă de uleiuri esențiale și pentru arsurile solare. Asigurați-vă că aveți suficientă cantitate din acest amestec cu dumneavoastră, înainte de a vă aventura pe plajă!

 

Zece rețete cu uleiuri esențiale pentru o vindecare rapidă a arsurilor și cicatricilor

Rețeta 3 - Aplicarea uleiului pur de lavandă

Pentru arsuri mai ușoare, aplicați ulei pur de lavandă pe zona afectată. Repetați această procedură de 2-3 ori pe zi, până când arsura s-a vindecat în întregime. Faceți un plasture de testare, ca să vedeți dacă nu cumva aveți reacții alergice la uleiul esențial nediluat.

Rețeta 4 - Spray cu ulei de lavandă

Puteți să vă pregătiți propriul spray prin adăugarea a 20 de picături de ulei esențial de lavandă la 2 ceștide apă distilată. Turnați acum acest amestec într-o sticlă cupulverizator. Ori de câte ori este necesar, agitați bine și pulverizați pe zonele afectate.

 

Rețeta 5 - Ulei de lavandă și aloe vera

Pregătiți-vă propriul amestec de ulei esențial de lavandă și gel de Aloe Vera amestecând 1 ceașcă de gel proaspăt de aloe cu 20 de picături de ulei de lavandă. Uleiul de lavandă și gelul de aloe fac împreună un amestec fantastic de vindecare, astfel încât să îl puteți aplica la fiecare două ore pentru a reduce durerea.

Dacă arsuradvs. are nevoie de o compresă, aplicați 4-5 picături din acest amestec de ulei esențial pe un plasture de tifon steril și acoperiți rana cu ajutorul acestuia. Nu uitați să îl schimbați la fiecare câteva ore pentru a evita infecția, deoarece arsurile sunt predispuse la infecții.

 

Rețeta 6 - O formulă de pregătit în casă

La un castron cu apă rece, adăugați 8 picături de ulei de lavandă sau 5 picături de mușețel roman pentru fiecare ceașcă de apă rece. Adăugați câteva cuburi de gheață dacă este necesar. Înmuiați zonaarsă în această apă pentru o alinare imediată.

Dacă zona afectată nu este o mână, un deget sau o parte care poate fi rapid scufundată în apă, utilizați o compresă rece.

Asigurați-vă că nu vă îngheață zonaarsă. Trebuie să utilizați apă rece, nu apă rece ca gheața. Câteva cuburi de gheață vor ajuta la menținerea apei reci.

Rețeta 7 - Rețetă pentru a preveni cicatricile

O rețetă minunată, care ajută la prevenirea cicatrizării este aceea de a pregăti un amestec din următoarele uleiuri: lavandă, imortele și Neroli, împreună cu două uleiuri de bază extraordinare: de măceșe și de alune. Toate ingredientele trebuie amestecate în proporții egale.

Evident, orice arsură severă, inclusiv arsurile solare, trebuie tratată de un medic. Nu încercați să rezolvați arsuri grave folosind uleiuri esențiale, fără a solicita sfatul unui medic.

 

Rețeta 8 - Amestec confortabil pentru arsurile solare

Într-o cadăcu apă rece, adăugați următoarele ingrediente:

Menta - 1 picătură

Imortele - 2 picături

Mușețel roman - 2 picături

Lavandă - 8 picături

Indicații:

Într-o cadă cu apă rece, adăugați ingredientele menționate mai sus și înmuiați zona arsă în amestec, timp de cincisprezece până la douăzeci de minute. Nu curățați locurile arse. Puteți repeta procesul la fiecare două ore, până când disconfortul dispare. Adăugați câteva cuburi de gheață în apă dacă doriți să mențineți apa rece.

Utilizați o mică cană pentru a înmuia zonele care nu pot fi scufundate în apă. De asemenea, puteți lua în considerare adăugarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu în baia dvs. pentru o alinare suplimentară a zonelor arse.

 

Rețeta 9 - Un amestec liniștitor pentru arsuri

ingrediente:

20 picături de ulei de lavandă

1 linguriță ulei de cătină

5 lingurițe de suc sau gel de Aloe Vera

Preparare:

Se adaugă toate ingredientele într-un recipient din sticlă de 30 ml și se amestecă bine. Aplicați pe arsură folosind o rondea de bumbac, cât mai ușor posibil. Se amestecă bine înainte de fiecare aplicare.

 

Rețeta 10 - Comprese lavabile cu ulei de lavandă

ingrediente:

Apă rece

4-6 picături de ulei de lavandă (și/sau mușețel)

O cârpă

Instrucțiuni:

Puneți 2 căni de apă rece într-un vas din material inert chimicși adăugați uleiurile esențiale în el.

Se amestecă bine pentru a distribui uleiurile.

Înmuiați cârpa în această apă și stoarceți-o bine.

Aplicați compresa rece zona cu arsuri.

 

Rețeta 11 - O combinație eficientă pentru cicatrici

ingrediente:

60 ml de ulei de sâmburi de struguri

3 până la 5 picături de ulei de lavandă

5 picături de ulei de tea tree

Instrucțiuni:

Adăugați toate ingredientele într-un recipient din sticlă și lăsați-le să stea pentru o zi sau două. Agitați cu atenție înainte de a-l aplica pe zonele cu cicatrici.

 

Rețeta 12 - Amestec calmant pentru arsuri

ingrediente:

2 picături de mentă

5 picături de lemn de cedru

10 picături de melaleuca

3 picături de ulei de trandafir

20 picături de lavandă

25 picături de tămâie

10 picături de coriandru

Flacon de pulverizare de 150 ml

3 pipete pline de argint coloidal

Instrucțiuni:

Adăugați toate ingredientele și umpleți restul sticlei cu apă de Aloe Vera. Păstrați în frigider și agitați bine înainte de a-l folosi, într-un difuzor sau într-o sticlă de pulverizare.

Nu toți aveți aceste uleiuri esențiale la îndemână la domiciliu, așa că am inclus și câteva remedii naturale la domiciliu, folosind ingrediente simple, care pot oferi o alinare imediată a arsurilor. Dorim să subliniem faptul că utilizarea uleiurilor esențiale va oferi rezultate mai bune pe termen lung, atunci când este vorba de tratarea arsurilor, a arsurilor solare și a cicatricilor.

Dermatită seboreică

De ce să folosiți uleiuri esențiale pentru ameliorarea dermatitei seboreice?

Dermatita seboreică este o inflamație cronică a pielii, frecvent observată în zonele în care glandele sebacee au o prezență mai mare. Problema nu este nici infecțioasă, nici dăunătoare, dar poate provoca un disconfort persistent.

 

Care sunt semnele și simptomele dermatitei seboreice?

Descuamarea și durerea sunt cele două trăsături dominante ale dermatitei seboreice. În plus, s-ar putea să existe puncte uleioase sau granulare pe fața dumneavoastră și pe alte părți ale trupului, care provoacă o senzație de arsură. Gradul în care această afecțiune afectează viața de zi cu zi poate varia de la un caz minor de mătreață, până la zone mari pe corp, care provoacă o mâncărime incontrolabilă. Cele mai frecvente zone ale feței care sunt predispuse la a fi afectate de această afecțiune sunt: cutele din jurul nasului, fruntea, sprâncenele și canalul extern al urechii. Pleoapele superioare și marginile pleoapelor pot fi, de asemenea, adăugate pe lista părților corpului care sunt vulnerabile la această boală.

 

Ce uleiuri esențiale pot fi utilizate cel mai bine pentru a vă ajuta în această problemă?

Dacă suferiți de dermatită seboreică și ați încercat toate medicamentele existente pe piață, atunci terapia cu uleiuri esențiale este exact ceea ce aveți nevoie, pentru o alinare durabilă. Iată aici câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care vi le recomandăm cu încredere contra dermatitei seboreice.

 

12 uleiuri esențiale pentru tratarea dermatitei seboreice

Eczemele

Eczema, numită frecvent dermatită, este un termen generic care este folosit pentru a explica diferite tipuri de afecțiuni ale pielii. Eczemele se dezvoltă în general atunci când pielea unei persoane tinde să fie foarte sensibilă la substanțe iritante, cum ar fi praful, polenul, mucegaiurile, substanțele chimice, părul animal sau anumite alimente specifice.

În general, persoanele afectate se simt inconfortabil, au o senzație de mâncărime constantă, pe măsură ce se creează zone calde, descuamate și cu zgârieturi pe piele. Pielea poate deveni extrem de umflată, uscată și descuamată, ceea ce duce în cele din urmă la formarea de bășici.

 

Să aruncăm o scurtă privire asupra a ceea ce cauzează eczema?

Cauza eczemelor nu este încă înțeleasă, deși se crede că sunt provocate de o reacție excesivă a sistemului imunitar al organismului față de un alergen. Această boală poate fi observată atât la bărbați, cât și la femei de orice vârstă și naționalitate. În plus, eczemele pot apărea pe orice parte a corpului, pe membre, obraji, frunte, regiunea din jurul urechilor și părți în care cutele pielii sunt mai vulnerabile la afecțiune. În ciuda faptului că este problematică și neatractivă, eczema nu este transmisibilă.

Boala ar putea să dispară inițial după un anumit tratament, dar poate întotdeauna să revină, și atunci când revine, va fi și mai puternică. Constanta scărpinare sau zgâriere poate agrava situația, determinând formarea de pete întunecate, groase, solzoase și roșii. Acest lucru poate fi extrem de traumatic și duce la stres suplimentar, anxietate și tensiune.

Uleiurile esențiale pot fi folosite ca un tratament natural contra eczemelor, pentru a vă scuti de semnele și simptomele specifice și pentru a ajuta la refacerea pielii.

De ce tratamentele standard nu reușesc?

Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene, cum sunt ibuprofenul, naproxenul și altele, corticosteroizii și medicamentele care imită hormonii produși în mod natural de către organism, sunt în general recomandate pentru a vă ajuta să alinați simptomele eczemei. Problema cu multe dintre aceste tratamente este că acestea vizează doar să aline simptomele și nu abordează cauza principală a problemei. Acesta este principalul motiv pentru care există o părere comună, cum că eczema nu poate fi vindecată complet.

Corticosteroizii trebuie utilizați numai pe termen scurt, deoarece astfel de medicamente declanșează efecte secundare severe, cum ar fi subțierea pielii și chiar osteoporoza în unele cazuri. Aceasta face ca o abordare naturală să fie o necesitate absolută.

 

Ce uleiuri esențialepot fi folosite pentru cea mai bună vindecare posibilă în cazurile de eczeme?

Eczemele apar adesea dacă sunteți predispuși la alergii, deficiențe nutriționale sau alte afecțiuni medicale. Există mai multe uleiuri care pot vă pot conferi confort împotriva simptomelor agresive ale eczemelor. Trebuie doar să masați aceste uleiuri pe zona afectată, de câte ori este posibil într-o zi. Ținând cont de acest lucru, iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care le recomandăm persoanelor care suferă de eczemă:

 

Ulei de tea tree

Dacă ne-ați întreba despre un singur ulei care poate fi folosit ca tratament independent pentru eczeme, atunci uleiul de Tea Tree va fi cu siguranță alegerea noastră. Proprietățile antibacteriene ale acestui ulei vă ajută să evitați infecția datorită zgârieturilor excesive și a inflamației. Spre deosebire de alte uleiuri esențiale, uleiul de tea tree poate fi folosit direct pe piele, deși poate fi folosit împreună cu orice ulei de bază sau în combinație cu orice alt ulei esențial.

 

Ulei de susan

Uleiul de susan, care are culoarea întunecată galben-maro, este bogat în vitaminele A și E. Potrivit experților, uleiul de susan este considerat adecvat chiar și pentru cei cu piele delicată. Motivul cheie pentru care oamenii din toate grupele de vârstă îl pot folosi este că nu provoacă efecte secundare și nu declanșează alergii. Conținutul ridicat de ulei de vitamina E, în special, îl face o opțiune excelentă pentru cei cu eczemă. Datorită faptului că vitamina E ajută la regenarea pielii, uleiul de susan vă ajută să scăpați de umflături și să scadă inflamația. Acest ulei are un miros unic, pe care unele personae îl găsesc neplăcut, deci asigurați-vă că îl agreați înainte de a-l folosi pe corp.

 

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este de culoare deschisă. Se prepară din boabele de jojoba. Acest ulei este foarte hidratant și se absoarbe rapid în piele. În plus, el poate trata cu ușurință pielea uscată și descuamată, care este cel mai frecvent simptom al eczemei. Deoarece acest ulei ajută la reglarea sebumului, orice erupție poate fi ușor evitată. Vă recomandăm să folosiți cu încredere uleiul de jojoba ca tratament zilnic pentru eczeme, indiferent dacă eczema este cronică sau acută. Rozaceea (cuperoza) este o altă afecțiune a pielii pe care uleiul de jojoba o poate trata eficient.

 

Ulei de primulă (Luminița serii)

Uleiul de primulă are culoarea galben pal. Acest ulei este foarte bogat în acizi grași care accelerează procesul de vindecare și reduc apariția umflăturilor, cauzate de eczeme. Uleiul de primulă ajută, de asemenea, la vindecarea pielii, lucru pe care oamenii care prezintă bășici sau umflături pe piele și-l doresc. Spre deosebire de uleiul de susan și uleiul de jojoba, ambele depozitate în sticle, uleiul de primulă este în general stocat sub formă de gel, pentru a-și extinde durata de păstrare. Puteți să aplicați gelul pe piele, cu atenție, pentru o alinare semnificativă a eczemelor.

 

Ulei de geranium

Geranium este un elixir pentru cei care se confruntă cu ciupituri de insecte. Acest ulei esențial atenuează disconfortul și umflarea, inclusiv în cazuri de eczemă.

 

Ulei de ienupăr

Acest ulei este mai puțin floral decât câteva dintre celelalte uleiuri esențiale folosite pentru tratarea eczemelor. Reduce umflarea și disconfortul implicate în eczeme.

 

Ulei de lavandă

Uleiul esențial de lavandă reduce inflamația și umflarea și ajută la regenerareapielii. În plus, lavanda ameliorează nervii inflamați, asigurând astfel un somn liniștit noaptea. Acest ulei este, de asemenea, dovedit a fi util în cazul în care mâncărimea extremă vă deranjează și vă înnebunește, ținându-vă treji peste noapte. Lavanda poate fi folosită când faceți baie copiilor care suferă de eczeme, având în vedere natura eiblândă. Uleiul de lavandă este, de asemenea, utilizat frecvent pentru zonele afectate de psoriazis.

 

Ulei de măghiran

La fel ca geranium, uleiul de măghiran este frecvent utilizat pentru a trata mușcăturile insectelor. Acest ulei esențial atenuează durerea, inflamația și umflarea, implicate în boli precum eczema.

 

Ulei de mentă

Mentaeste cunoscutăpentru a oferi o ușurare rapidă în eczeme în timp ce calmeazăpielea zgâriată și inflamată.

 

Ulei de trandafir

Aceasta este unul dintre cele mai costisitoare uleiuri esențiale care tratează eczemele; cu toate acestea, poate face minuni pentru problema voastră, dacă vă puteți permite achiziționarea lui. Uleiul de trandafir ușurează disconfortul și umflarea și vindecă pielea dureroasă și afectată de eczeme. Pentru a fi ușor accesibil, puteți utiliza 2 sau 3 picături de ulei de trandafir, împreună cu un ulei esențial mai prietenos cu bugetul dvs., cum ar fi uleiul de levănțică sau tea-tree.

 

Ulei de nard american

Acesta este un alt ulei mai puțin floral, care reduce umflarea și vă ajută să aveți un somn liniștit pe timp de noapte.

 

Ulei de Vetivert

Uleiul de Vetivertreduce disconfortul implicat în condiții precum eczema și ajută la vindecarea pielii. La fel ca și alte uleiuri esențiale, induce și un somn liniștit.

 

Cele mai bune două modalități de a utiliza uleiuri esențiale pentru igiena naturală și durabilă a eczemelor

 

1. Aplicare locală

Direcții:

Alegeți oricare dintre uleiurile esențiale menționate mai sus și aplicați-le pe piele.

Înainte de a aplica pe piele, pregătiți uleiul esențial, amestecându-l cu orice ulei de bază. Unele dintre uleiurile de bază care pot fi alese pentru aceasta sunt uleiul de jojoba, caise sau sâmbure de avocado. Aceste uleiuri sunt cu adevărat hrănitoare pentru piele. Se amestecă 20 de picături de ulei esențial cu 5 linguri de ulei de bază și se depozitează într-o sticlă de sticlă închisă la culoare.

Aplicați uleiul pe părțile afectate, cu mișcări circulare. Nu întindeți pielea. Aplicați de 3 ori pe zi, sau în conformitate cu recomandările medicului dumneavoastră.

2. Baie de ovăz

Rețetă:

Luați câte 2 linguri de muguri proaspeți de lavandă și fulgi de ovăz. Utilizați făină de ovăz simplă pentru acest preparat, nu cea cu aromă.

Puneți lavanda și fulgii de ovăz într-un blender și amestecați până când ambele formează o pastă. Aroma de lavandă trebuie să fie destul de puternică.

Luați un tifon și întindeți-l. S-ar putea să trebuiască să folosiți mai mult de un strat, astfel încât amestecul să nu treacă prin el. O pungă de muselinăsau alt produs permeabil este potrivităîn acest scop.

Strângeți amestecul de lavandă din blender și puneți-l în centrul fâșiei de tifon. Strângeți marginile pentru a face un săculeț. Luați un șnur sau o panglică pentru a fixa gura săculețului, lăsând o bucată să atârne.

Se prepară o baie caldă, adăugând 2 până la 4 picături de ulei esențial de lavandă în cadă. Uleiul se va răspândi în vaporii liniștitori, imediat ce se combină cu aburul băii.

Utilizați capătul lung al șnurului din sacul de lavandă-ovăz pentru a-l lega de robinetul căzii. Punga trebuie să fie complet scufundatăîn apă. Amestecul preparat va reduce iritarea pe măsură ce vă relaxați în baia parfumată.

Adăugați o picătură de ulei esențial de lavandă într-ocremăde corp simplăși inodoră.Aplicați-o pe piele după baie.

 

Care este cea mai bună rețetă pe bază de uleiuri esențiale care vă poate ajuta să alinați instantaneu eczema?

 

Rețetă pentru uleiul de corp

Acest ulei de corp, atunci când îl folosiți, ameliorează semnificativ anxietatea și stresul. Iată cum să-l pregătiți:

Luați 60 ml ulei de bază și adăugați 3 picături de mușețel roman, 5 picături de lavandă, 5 picături de neroli și 1 pilulă de vitamina E. Agitați cu grijă și lăsați-l ca atare timp de cel puțin o zi și apoi utilizați-l. În cazul în care apare o inflamație datorată utilizării sale, întrerupeți utilizarea acestuia imediat.

Masați acest ulei pe corp în mod regulat, zilnic. Efectele acestei rețete pot fi resimțite cel mai bine în situațiile în care sunteți foarte stresați. De asemenea, puteți pregăti o baie, sau o baie de picioare, folosind 1 până la 2 lingurițe din acest amestec de uleiuri esențiale.

În cazurile în care eczemele sunt prezente pe pleoape, este extrem de important să se identifice tipurile de substanțe iritante care cauzează iritarea pielii. Asigurați-vă că întrerupeți utilizarea acestor ingrediente cât mai curând posibil. Iritantele obișnuite care declanșează eczemă pe pleoape includ săpun de față, loțiuni de demachiere, produse cosmetice, praful din încăperi și praful de polen de la plante.

 

Rețete cu uleiuri esențiale pentru tratarea eczemelor la copii

Loțiunea preparată pentru copii trebuie să fie 100% naturală și fără urme de parabeni sau propilen glicol în ea. În cele ce urmează menționăm rețeta pentru loțiunea ce este foarte benefică pentru copiii de 3 ani. Iată cum să pregătiți această loțiune contra eczemelor.

 

1. Rețeta pentru Loțiunea anti-eczeme

ingrediente:

2 linguri unt de shea

2 linguri de ulei de cocos

2 picături de geranium

5 picături de lavandă

2 picături de ulei de tea tree

Preparare:

Umpleți o jumătate de cratiță cu apă și încălziți apa la foc mediu. Într-un borcan de ceramică adăugați untul de shea și uleiul de cocos. Puneți acest borcan în cratiță, până când uleiurile se topesc. Lăsați amestecul să se răcească. Se amestecă uleiurile esențiale și se păstrează într-un loc răcoros. Utilizați această cremă de două ori pe zi, pe zonele afectate ale corpului copilului dumneavoastră.

 

2. Rețetă pentru gel anti-eczemă

Puteți amesteca uleiurile esențiale în gel de Aloe Vera, pentru a trata probleme precum eczema. Atunci când utilizați acest gel, vă recomandăm să îl aplicați inițial pe o mică suprafață a pielii, înainte de a-l folosi. O porțiune bună de testat este partea posterioară a mâinii, lângă încheietură. Dacă nu apar arsuri sau inflamații, puteți continua aplicarea acestui amestec.

Luați în considerare adăugarea oțetului de cidru de mere în acest gel. Pentru cei care suferă de eczeme, este necesar să vă păstrați pH-ul pielii aproape de 5.5.

Ingrediente:

120 ml gel de Aloe Vera

1 Oțet de cidru de mere

4 picături de ulei de semințe de morcovi

4 picături de ulei de tea tree

2 picături de ulei de geranium

Preparare:

Se amestecă toate componentele împreună într-un recipient mic. Acest amestec va trebui să fie agitat înainte de a fi folosit, deoarece uleiurile esențiale au tendința de a se deplasa către suprafața amestecului.

 

3 sfaturi utile pentru cea mai bună cale de a scăpa de eczeme

Sfat 1: Nu consumați produsele pe bază de lapte și grâu

Este bine cunoscut faptul că produsele lactate și produsele din grâu pot fi responsabile pentru agravarea sau declanșarea eczemelor. Vă recomandăm să începeți să consumați lapte de soia, mai degrabă decât cel de vacă. Chiar și mai bine, dacă puteți mânca mâncare vegană. În plus, puteți încerca să eliminați din alimentație ouăle, carnea de porc, crustaceele și alimentele care conțin o varietate de alergeni prezenți în acestea, cum ar fi carnea prelucrată și băuturile carbogazoase.

 

Sfat 2: Dușurile frecvente sunt necesare

În cazurile extreme de eczeme, trebuie să adoptați măsuri preventive pentru a menține infecția la limita minimă. Se recomandă dușuri sau băi frecvente. Aceasta poate fi de mare folos; totuși, încercați să utilizați săpunuri și geluri de duș blânde și cu ingrediente naturale. Ingredientele artificiale în săpunuri și produsele de corp ar putea agrava eczema, deoarece acestea perturbă echilibrul pH-ului pielii.

 

Sfat 3: Mențineți-vă pielea hidratată

Menținerea pielii hidratate este esențială, dacă sunteți predispuși la eczeme, deoarece pielea uscată este mai susceptibilă să se crape și să apară infecții. Singura problemă în acest caz este găsirea cremelor și lotiunilor adecvate pentru hidratare, care nu includ ingrediente artificiale. În plus, încercați să găsiți produse care sunt hipoalergenice și conțin numai ingrediente naturale.

Dacă aveți acnee sau orice altă afecțiune a pielii, un aspect foarte bun este nu numai că puteți îmbunătăți drastic situația dvs., dar puteți să eliminați problemele complet, utilizând uleiurile esențiale.

Primul pas este să vă puneți ordine în alimentație. Acneea și alte afecțiuni ale pielii reprezintă o oglindire a ceea ce se întâmplă în organism, deci este necesar să vă asigurați că ceea ce mâncați vă oferă o nutriție suficientă, că ați stabilizat glicemia și că nu aveți o supraaglomerare de bacterii în intestin.

 

Cele mai bune nouă uleiuri esențiale pentru o piele frumoasă

Iată câteva dintre cele mai populare uleiuri esențiale pe care le puteți folosi pentru a vă menține tenul proaspăt, sănătos și fără acnee:

 

1. Ulei esențial de semințe de morcov

Uleiul esențial de semințe de morcov are un efect revigorant asupra pielii. Nu numai că acest ulei poate menține pielea netedă și porii sănătoși, dar, de asemenea, el ajută corpul în regenerarea celulelor pielii. Astfel, acesta va îmbunătăți tonusul pielii, având de aceea efecte de întinerire, și vă va ajuta la estomparea cicatricilor.

Psoriazis

Uleiuri esențiale - Remedii naturale pentru psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună, cu simptome inflamatorii, care determină tulburări de piele despre care unii cred că sunt ereditare. Rezultatul este o creștere a zonelor de piele moartă, care pot fi extrem de dureroase, deși boala nu este deloc infecțioasă. Simptomele pot include infecții, dezechilibre emoționale, stres sau alte boli non-conexe. Psoriazisul este frecvent observat în anumite părți ale corpului, cum ar fi pieptul, coatele, scalpul și genunchii. Erupțiile cutanate se pot agrava, dacă sunt expuse direct la lumina soarelui pentru o perioadă lungă de timp și se pot reactiva repetat și în mod neașteptat.

Tratamentele locale pot oferi o alinare instantanee; cu toate acestea, cea mai eficientă metodă de combatere a acestei afecțiuni a pielii este adoptarea unui tratament natural și tratarea emoțiilor care pot declanșa simptomele. Multe uleiuri esențiale ar putea fi utile în tratarea psoriazisului. Unele sunt cunoscute pentru efectele lor de detoxifiere, în timp ce există și altele care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de hidratare. În plus, aceste uleiuri au capacitatea remarcabilă de diminuare a stresului, iar calitățile lor antibacteriene susțin funcția hepatică și mecanismele de apărare ale corpului.

 

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru psoriazis și posibilele efecte secundare ale acestora

În general, cele mai populare uleiuri esențiale folosite pentru a trata semnele și simptomele psoriazisului includ: cimbru, geranium, imortele, trandafir și lavandă. Cercetările arată că aceste uleiuri esențiale pot suprima în mod semnificativ semnele psoriazisului dureros. Aici sunt unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a vindeca psoriazisul:

 

1. Uleiul de cimbru

Fiind toxic atunci când este administrat pe cale orală, thymolul prezent în cimbru este un antiseptic puternic, făcând uleiul de cimbru deosebit de util pentru probleme precum psoriazisul. Amestecați uleiul de cimbru cu un ulei de bază și aplicați pe suprafețele afectate pentru o alinare semnificativă.

Cei cu niveluri ridicate ale tensiunii arteriale trebuie să fie atenți atunci când folosesc ulei de cimbru. Femeile însărcinate nu pot să îl folosească. Este, de asemenea, iritant pentru piele.

 

2. Uleiul de geranium

Uleiul de geranium are efecte minunate atunci când este utilizat pe piele. Geranium este cunoscut pentru revitalizarea țesuturilor organismului. Acesta este cel mai important ulei pentru tratamentul afecțiunilor cutanate, ca de exemplu psoriazisul. Reacțiile adverse posibile includ formarea de erupții cutanate. Dacă uleiul intră în ochi, ar putea provoca o senzație de arsură. Uleiul de geranium este în general aplicat exterior, sau administrat intern în cantități de doză alimentară.

 

3. Ulei de trandafir

Uleiul de trandafir este frecvent utilizat în tratamentul psoriazisului, datorită proprietăților sale de calmare. Miroase foarte frumos, și acest ulei are și proprietăți antiseptice și anti-bacteriene.

Uleiul de trandafir este, de asemenea, cunoscut pentru a energiza mintea. Dacă intenționați să utilizați acest ulei local, aveți nevoie doar de câteva picături. Uleiul de trandafir ar trebui să fie folosit întotdeauna într-un amestec, în loc să fie folosit în forma pură.

 

4. Ulei de ienupăr

Uleiul de ienupăr stimulează circulația sângelui și ajută la purificarea sângelui, făcându-l de aceea foarte util pentru tratamentul psoriazisului. În timp ce acest ulei poate fi aplicat local, sau poate fi difuzat sau inhalat, este adesea folosit în condimente ca aditiv alimentar. Acest ulei poate provoca iritații la nivelul pielii pentru mulți utilizatori. În plus, nu este recomandabil să fie utilizat de femei gravide, deoarece ar putea provoca malformații congenitale. De asemenea, copiii nu ar trebui să folosească uleiul de ienupăr.

 

5. Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă este, de asemenea, unul dintre tratamentele tradiționale ale psoriazisului. Este cunoscut pentru reducerea pruritului și alinarea anxietății și stresului. De asemenea, vă poate ajuta să evitați infecțiile secundare.

Pericole posibile atunci când nu folosiți acest ulei în mod corespunzător includ iritarea pielii, simptome alergice, greață, frisoane, dureri de cap sau vărsături. Puteți folosi acest ulei local sau prin difuzarea acestuia în încăpere.

 

6. Uleiul de imortele

Uleiul de imortele este minunat pentru reducerea simptomelor psoriazisului. De asemenea, poate ușura inflamația și durerile de cap, în timp ce duce la vindecarea rănilor și la vindecarea infecțiilor fungice.

Luat intern, acest ulei ar putea fi toxic, dar nu există reacții adverse cunoscute atunci când acest ulei este utilizat local sau într-un difuzor.

 

7. Ulei de santal

Uleiul esențial de lemn de santal este folosit de regulă pentru a echilibra emoțiile și procesele imunitare ale corpului. Procentul ridicat de santalol prezent în lemnul de santal îl face util în ameliorarea inflamației, care este o caracteristică comună a psoriazisului.

Posibile efecte nedorite pot include reacții de hipersensibilitate. Acest ulei nu este, de asemenea, sugerat pentru femeile gravide. Uleiul poate fi utilizat local sau prin difuzarea acestuia în aer.

11. Ulei de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin (Rosmarinus officinalis) poate fi o alegere bună pentru probleme precum psoriazisul. Antioxidanții prezenți în acest ulei împiedică deteriorarea pielii și asigură suport pentru structura pielii. Poate fi utilizat local sau administrat pe cale orală.

Se recomandă să nu folosiți acest ulei în timp ce sunteți însărcinată. Și de asemenea, nu îl utilizați dacă aveți epilepsie.

 

12. Ulei de patchouli

Ulei esențial de patchouli (Agastache / Pogostemon) este minunat pentru afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul. Acest ulei este folositor și atunci când este luat în cantități alimentare. Uleiul de Patchouli ar putea fi aplicat extern, luat intern sau utilizat în amestecuri de parfumuri.

 

13. Ulei de mușețel

Uleiul esențial de mușețel este util în probleme precum psoriazisul și dermatita, precum și alte reacții severe de hipersensibilitate. Puteți să-l difuzați sau să aplicați două până la trei picături pe frunte, chiar înainte de a merge la culcare, sau când vă confruntați cu o criză de psoriazis.

14. Ulei de bergamotă

Uleiul esențial de bergamotă are efecte calmante. Puteți aplica acest ulei local sau difuzați-l în aer. Acest ulei poate fi folosit și ca deodorant sau ca supliment alimentar. Acest ulei nu este recomandat să fie folosit pentru copii.

 

15. Ulei de Andiroba

Acidul miristic din uleiul de Andiroba reglează supraaglomerarea celulelor pielii. Acidul linoleic prezent în acest ulei restabilește ciclul de viață obișnuit și oprește expansiunea necontrolată a celulelor pielii.

 

16. Ulei de limba mielului

Uleiul de limba mielului conține cantități considerabile de acid gamma linoleic. Poate reîntineri pielea feței și poate ajuta la controlul psoriazisului.

 

17. Ulei de Cajeput

Uleiul de Cajeput energizează celulele pielii și acționează ca un contra-iritant ușor, care ajută la alinarea iritației cauzate de psoriazis.

 

18. Ulei de Copaiba

Acesta este un ulei antiinflamator care previne infecțiile ce ar putea fi cauzate de psoriazis.

 

19. Uleiul de primulă

Acest ulei conține, de asemenea, o mulțime de acid gamma-linoleic și funcționează similar cu uleiul de limba mielului.

 

20. Ulei de Tamanu

Acest ulei tropical vindecător este util în tratarea psoriazisului împreună cu alte probleme ale pielii. Este, de asemenea, un hidratant bogat și liniștitor.

 

Care sunt cele mai bune rețete cu uleiuri esențiale pentru psoriazis?

 

Rețeta 1 - Baie de hidratare cu alcalinizare:

Pentru cei care caută să scape de mâncărime și senzația de arsură provocate de psoriazis, trebuie să încercați această baie alcalină. Această baie poate înrăutăți momentanstarea pielii, înainte de o ameliorare notabilă- dar acest lucru este adesea un bun indiciu care arată că acum este stimulat procesul de detoxifiere al corpului.

Puneți 1 cană de ovăz, 1 cană de bicarbonat de sodiu și 1 cană de făină de porumb într-o șosetă și legați-o bine. Umpleți cada cu apă caldă (nu fierbinte) și adăugați această șosetă împreună cu o ceașcă de oțet de mere - stoarceți ciorapul bine! Repetați această baie de 5 ori pesăptămână, pentru a ajuta corpul să se calmeze și să se vindece.

 

Rețeta 2 - Baie de hidratare:

Se amestecă 4 picături de ulei de lavandă, 4 picături de bergamot, 2 picături de mușețel german, 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece, 1 linguriță de ulei de jojoba, 1 cană de ovăz și 1/2 cană de sare de la Marea Moartă. Puneți amestecul într-o șosetă și legați-o în mod corespunzător. Introduceți ciorapul în apa caldă din cadă și stoarceți-lîn mod regulat, pentru a vă asigura că sărurile se dizolvă și că laptele de ovăz este eliberat. Utilizați acest amestec de baie odată sau de două ori pe săptămână pentru a vă ajuta să vă hidratați și să vă liniștiți pielea. Uleiurile și sarea prezente în baie vor împiedica să apară infecții, dacă pielea este crăpată.

 

Rețeta 3 - hidratant / cremă cu gel de aloe:

Utilizați acest gel pe leziuni după ce faceți o baie sau duș - sau pe locurile în care leziunile sunt susceptibile de a apărea. Efectuați întotdeauna un test de plasture pe piele mai întâi, pentru a vă asigura că uleiul pe care îl utilizați este potrivit pentru dvs. Luați 100ml de alge marine și aloe vera sau o cremă hidratantă neutră și adăugați 10ml ulei de jojoba, 10ml ulei de vitamina E, 10ml ulei de avocado, 4 ml tea tree, 4 ml patchouli, 10 ml lavandă, 10 ml bergamotă și 3 picături de mușețel german. Se amestecă bine și se păstrează într-un borcan etanș.

 

Rețeta 4 - O renumită rețetă pentru psoriazis:

Veți avea nevoie de:

- ulei de bază (de exemplu, ulei de avocado, ulei de migdale dulci, ulei de semințede dovleac, ulei de cocos, ulei de Kukui, ulei semințe de măceș, etc.) Se pare că un amestec de Kukui, avocado și migdale este cel mai utilizat.

- 9 picături de ulei de bergamotă

- 1 picătură de ulei de Ylang Ylang

- 3 picături de ulei de mandarine

- 11 picături de ulei de lavandă

- 1 picătură de ulei de salvie

- 10 picături de ulei de geranium

- 10 picături de ulei de tămâie

- 4 picături de ulei de patchouli

Preparare:

Adăugați uleiul de bază într-o sticlă de sticlă (o sticlă cu picurător este mai ușor de manevrat).

Adăugați uleiurile esențiale. Calitatea uleiurilor esențiale pe care le utilizați va afecta foarte mult puterea terapiei. Utilizați cele mai bune tipuri de uleiuri disponibile.

Puneți capacul și agitați ușor sticla pentru a amesteca ingredientele.

Utilizați acest amestec pe leziunile de psoriazis, de două ori pe zi.

 

Rețetă 5 - Baie de magneziu

Dacă suferiți de psoriazis, obaie poate înrăutăți problema. În astfel de cazuri, băile de magneziu și alte tipuri de băi de dezintoxicare vor fi de ajutor în vindecarea pielii.

Adăugați o ceașcă de fulgi de magneziu sau sareepsom, împreună cu sare de himalaya în apa din cadă. Când nu aveți posibilitatea să faceți baie, este de ajutor masarea zoneirespectivecu ulei de magneziu.

Rețeta pentru baia de magneziu este:

1 ceașcă sare de himalaya

1-3 căni de fulgi de magneziu și sare epsom

10-25 picături de ulei esențial la alegere

1 linguriță de extract de vanilie

Efectul acestei rețete este intensificat atunci când este utilizat cu apă caldă.

 

Lucruri de luat în considerare în alegerea uleiurilor esențiale pentru tratamentul psoriazisului

Perspectiva financiară

Dacă alternativa mai ieftină oferă aceeași eficiență și efecte, de ce să cumpărați uleiurile esențiale scumpe?

 

Uleiuri esențiale versatile

Uleiul utilizat trebuie să fie capabil să răspundă nevoilor diferitelor tipuri de piele.

 

Proprietățile uleiului esențial

Uleiurile esențiale cu o gamă mai largă de proprietăți funcționează cel mai bine pentru toate tipurile de oameni.

 

Cât de ușor îl puteți găsi de cumpărat și de aplicat

Unele uleiuri sunt disponibile pe piață, în timp ce altele nu sunt. Uleiul esențial pe care îl utilizați trebuie să fie ușor de găsit pe piață, astfel încât să nu trebuiască să îl căutați și să întârziați tratamentul. Uleiurile esențiale care sunt ușor de aplicat sunt mai practice pentru utilizarea de zi cu zi.

 

Unele argumente pro și contra în a folosi uleiuri esențiale pentru tratamentul psoriazisului

Aspecte pro

Abordarea tratamentului este naturală, fără efecte secundare, spre deosebire de utilizarea medicamentelor prescrise de medici.

Majoritatea uleiurilor esențiale sunt destinate pentru orice tip de piele. Prin urmare, puteți găsi cu ușurință un ulei esențial care se potrivește tipului dvs. de piele.

Aspecte contra

Unele uleiuri esențiale pot fi periculoase dacă sunt aplicate în forme nediluate. De asemenea, trebuie să fiți precauți dacă aveți o boală preexistentă.

Uleiul poate oxida ușor și deveni ineficient dacă este expus la aer pentru o perioadă lungă de timp.

 

 

Uleiul de cocos și pielea

Îmbătrânirea feței este adesea cel mai mare coșmar, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Stresul, lipsa de somn și de substanțe nutritive, expunerea la substanțe chimice, utilizarea excesivă a produselor cosmetice, anumite boli și medicamente, toți sunt factori care contribuie la apariția ridurilor în zona frunții, ochilor și buzelor. Deși uleiul de cocos nu este un ulei esențial, el își are un rol binemeritat  în cosmetică, și socotim că este potrivit a îl aminti între uleiurile esențiale.

Importanța uleiului de cocos în asistența medicală zilnică

Antioxidanții prezenți în uleiul de cocos protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. De asemenea, el deține proprietăți antibacteriene și antifungice, care pot ajuta pielea să se vindece și să întinerească. Conform celor mai recente cercetări, uleiul de cocos este bogat în monolaurină (formată din acidul lauric), care poate ajuta organismul să lupte împotriva anumitor bacterii și viruși, responsabili de producerea de boli, cum ar fi herpesul și gripa. Mai mult decât atât, cu ajutorul uleiului de cocos ne putem menține în siguranță împotriva parazitilor, cum ar fi Giardia lamblia. Când este folosit ca ulei de masaj pentru piele, uleiul de cocos acționează ca un hidratant eficient.

Când vine vorba de acnee, unul dintre principalele motive pentru care uleiul de cocos este foarte eficient îl constituie proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene. Uleiul de cocos penetrează adânc în piele, ucide germenii și bacteriile și neutralizează inflamația / coșurile inestetice.

Uleiuri esențiale pentru a ameliora cazurile de acnee

Așa cum ați observat, focarele de acnee nu există doar la adolescenți. Acneea (enervantă problemă!) poate apărea la orice vârstă și din mai multe motive. Alimentația pe care o aveți, hormonii, nivelurile de stres și genele familiei ar putea fi toate și fiecare în parte cauza principală a acestei probleme a pielii. Detalii, cum ar fi spălarea prea frecventă a feței sau curățarea pielii cu agenți prea puternici, ar putea cauza și acestea acnee. În plus, dacă faceți uz de loțiuni de față chimice dure, scrub și creme pentru a elimina acneea, este posibil ca să o înrăutățiți.

Când vine vorba de tratarea acneei, uleiurile esențiale constituie o alternativă extrem de eficientă, prin comparație cu utilizarea substanțelor chimice puternice, prezente în multe creme anti-acnee și medicamente. Indiferent dacă este utilizată în aplicații diluate sau nu, aplicarea locală a uleiurilor esențiale poate atenua cazurile ușoare sau moderate de acnee. Aplicarea locală a câtorva uleiuri esențiale specifice ar putea oferi, de asemenea, o primă apărare împotriva bacteriilor care cauzează acneea. Există de asemenea o serie de uleiuri, care se constituie în metode naturale de protejare a pielii, și care ajută la deschiderea porilor pielii, astfel încât reziduurile care cauzează acnee să nu poată provoca inflamații.

Unt de corp cu uleiuri esențiale

Deși untul de corp hidratează și hrănește pielea excelent, conținutul lor lipidic înseamnă că acestea lasă pe piele o pojghiță uleioasă.

Acest lucru nu funcționeazăpentru toată lumea. În special pe timp de vară, atunci când oamenii caută să se fereascăde căldură și umiditate, ideea de a aplica ceva uleios și lipicios pe corp nu atrage pe nimeni.

De asemenea, uleiurile de pe piele pot reține rapid sărurile eliminate prin transpirație, formândun strat de murdărie, ceea ce vă va face să vă simțiți și mai rău. Înseamnă acest lucru că trebuie să vă opriți pur și simplu din utilizarea untului de corp? Deci, ce s-ar putea face pentru pielea dumneavoastră?

Anotimpurile se schimbă, dar pielea rămâne aceeași!

Dacă temperaturile scăzute din timpul iernii îngheață fluidele din celulele pielii, accelerându-le astfel distrugerea lor, căldura din timpul verii usucă lichidele ținute în interiorul celulelor, conducând la același rezultat.

În timpul verii, aveți nevoie de toată protecția împotriva soarelui arzător, dar o barieră lipidică compromisă nu vă va putea oferi acest lucru. Așadar, îngrijirea pielii primăvara și vara este la fel de esențială ca și toamna și iarna.

Ca să nu o mai lungim, întinși la soare sau pe zăpadă, pielea dvs. are nevoie de îngrijire tot timpul!

Ați spus cumva: "Dar nu suport să-mi simt pielea lipicioasa"?Dacă da, spuneți adio descuamării pielii! Amestecurile pe care vi le vom prezenta aici vă oferă tot ceea ce v-ați așteptat de la untul de corp, dar într-un amestec mai ușor și mai aerat.

Cu alte cuvinte, pielea se va simți mătăsoasă. Aceastava fi hidratată și sănătoasă. Cu toate acestea, odată ce ați aplicat untul de corp, acesta va fi absorbit în piele în 60 de secunde, lăsând pielea netedă, moale, hidratată și mătăsoasă.

Instrucțiuni pas cu pas și rețete pentru untul de corp cu uleiuri esențiale

Deci, cum să faceți untul de corp mai puțin gras?

Simplu, schimbați cantitatea și tipul de lipide utilizate în rețetă. Ce trebuie să faceți este să nu mai folosiți uleiurile grase, unturile vegetale bogate și ceara super-emolientă, ci să folosiți în schimb uleiuri mai ușoare, tipurile de unt tare și ceară florală.

O altă modalitate este de a mări cantitatea de ingrediente pe bază de apă din rețetă și de a utiliza un liant care va păstra ingredientele împreună, dând produsului final o senzație de mătăsos, dar nu de gras.

Sună destul de simplu!

Amintiți-vă, ceea ce dorim să obținem aici este un produs ușor, care nu este deloc gras, ce prezintă o absorbție mai mare, o protecție sporită împotriva antioxidanților și o valoare nutritivă îmbunătățită. Atunci când vă alegeți ingredientele, asigurați-vă că le alegeți pe baza acestor atribute.

Partea cea mai bună legată de untul de corp preparat în casă este că puteți găsi majoritatea ingredientelor necesare în propria cămară, și cele pe care nu le aveți le puteți cumpăra cu ușurință online sau din majoritatea magazinelor de produse naturiste. În plus, vă puteți personaliza amestecul, nu numai pentru a se potrivi cu pielea dvs. și cu vremea, ci și pentru a trata orice nevoi dermatologice pe care le puteți avea.

Dar nu cumva va duce la scăderea valorii terapeutice a uleiurilor esențiale, dacă includem ingrediente pe bază de apă?

Nu, acest lucru nu se va petrece. În orice caz, aceste ingrediente vor oferi un efect mai ”umed” și vormenține pielea mai moale și mai suplă. Dar, faceți un compromis în ceea ce privește valabilitatea, atunci când pregătiți o emulsie. Deși veți folosi agenți naturali antimicrobieni și antioxidanți, cel mai bine este să păstrați untul de corp preparat de dvs. în frigider.

Cu toate acestea, în timp ce untul de corp "plin de lipide" pe care îl folosiți iarna are valabilitate 6-9 luni, untul de corp pe care îl veți prepara pentru primăvară și vară, are valabilitate aproximativ 3-4 luni, dacă au fost folosite în rețetă ingredientele pe bază de apă.

Partea bună este că untul rece se simte ca o boare paradisiacă pe pielea ta, mai ales când este puțin arsă de soare și, în acest fel, pielea se va simți foarte bine pe tot parcursul zilei. Deci, merită în totalitate efortul pe care îl depuneți în pregătirea și aplicarea acestui unt de corp!

Pregătiți-vă ustensilele!

Ca și în cazul altor rețete de unt de corp, veți avea nevoie de un castron mare, un vas bain-marie, o spatulă și un mixer de mână.

Un truc minunat pentru a vă mai scuti de muncă este să amestecați ingredientele direct într-un borcan cu gură largă, în loc să fie amestecate într-un castron. În acest fel, trebuie doar să curățați blenderul de mână și untul de corp nu trebuie să fie transferat din castron în borcan. Borcanele de dimensiuni mari sunt potrivite pentru acest scop.

 

Ingredientele populare și ce fac acestea pentru pielea dvs.

1. Unturi

Deși veți găsi o mulțime de unturi vegetale, care pot fi utilizate în rețetele de îngrijire a pielii, pentru untul de corp cele mai potrivite sortimente sunt unturile tari, cum ar fi kokum, unt de cacao și unt de nuci, care sunt foarte puțin uleioase după aplicare. Avantajul suplimentar este acela că unturile tari își mențin starea pufoasă după amestecare, un timp mai îndelungat decât unturile moi și grase.

2. Uleiuri

Opțiunile ideale ar fi uleiurile așa-zis subțiri / mai uscate, cu valoare nutritivă notabilă, cum ar fi cele de semințele de măceșe, semințe de zmeură, nuci de macadamia, semințe de pepene galben, semințe de dovleac, tărâțe de orez, semințe de struguri și semințe de afine etc.

 

3. Ceară

Ceara de flori este deosebit de potrivită pentru untul de corp. Ea oferă o textură mătăsoasă, o protecție excelentă și un parfum ușor și încântător. Câteva exemple includ tuberoza, iasomia și lotusul (roz / alb), dar puteți folosi întotdeauna soiurile mai exotice dacă doriți.

 

Ingrediente pe bază de apă

1. Hidrosoli

Apa de trandafiri este cel mai usor de găsit și va funcționa în orice rețetă. Alternativ, puteți încerca și mușețel, geranium, imortele sau hibiscus.

 

2. Gel de Aloe Vera

Gelul alină pielea iritată pe timp de vară sau arsă de soare și funcționează și ca hidratant.

 

3. Extrase

Extrasul din semințede grapefruit trebuie folosit pentru a prelungi durata de viață a ingredientelor pe bază de apă, în timp ce ceaiul verde și extractele de gotu kola oferă beneficii antioxidante și anti-îmbătrânire.

 

Ingrediente uscate și agenți de emulsifiere: lianți

Acestea sunt ingredientele sub formă de pulbere, care conferă valoare terapeutică și oferă o bază pentru a amesteca uleiurile și lichidele și a le păstra împreună. De asemenea, ele vor conferi untului de corp un aspect neted, mătăsos, reducând în același timp senzația uleioasă a lipidelor.

Puteți folosi pulbere de peptide de mătase, amidon de ovăz, pulbere de manioc sau pur și simplu amidon de porumb ca liant. Pentru a avea și alte efecte ale lianților, puteți adăuga alte ingrediente uscate, cum ar fi matcha, pulbere de petale de trandafir, pulbere de coji de citrice, cacao, extracte / pulberi de fructe și pulberi dinplante medicinale.

Lecitina lichidă de floarea-soarelui: Veți folosi aceasta numai în rețete care au hidrosoli.

 

8 rețete de preparare a untului de corp

 

1. Rețete de unt comestibil

Da, ați auzit bine – rețetele următoare de unt funcționează la fel de bine extern (pe piele) ca și intern (îl puteți mânca). Aceste rețete trebuie să fie optimizate în funcție de modul în care intenționați să utilizați acest unt. Iată 3 rețete care se vor potrivi în 3 scopuri exclusive.

 

1A. Există unii dintre noi care cred 100% în această înțelepciune a bunicii - orice poate fi mâncat, poate fi aplicat pe piele. Deci, dacă utilizați un produs complet natural, care este atât de sigur încât să poată fi de fapt consumat, ar trebui să fie un impuls suficient pentru dvs, ca să vă pregătiți acest unt de corp.

ingrediente:

50 g unt de fistic

50 ml ulei de semințe de dovleac

50 ml ulei de semințe de struguri

50 g unt de cacao (calitate alimentară)

1 linguriță de amidon de ovăz

10 picături de ulei esențial de portocale dulci

2 capsule de vitamina E

Instrucţiuni:

Există două moduri de a face acest unt de corp, unul mai ușor sau unul care va necesita un pic de efort; dar, bineînțeles, beneficiile terapeutice pe care le obțineți vor fi corelate cu eforturile depuse de dumneavoastră. Prin urmare, vom lăsa alegerea la latitudinea dvs.

Untul de fistic nu este atât de greu de găsit. Cu toate acestea, nu este una dintre opțiunile noastre preferate, deoarece este pur și simplu ulei de fistic, hidrogenat cu ulei vegetal. Cu alte cuvinte, nu are o puritate mare și se bazează pe multă procesare, care îndepărtează cea mai mare parte din valoarea sa nutritivă.

A doua opțiune și cea mai bună este să folosiți ulei de fistic. Dar, dacă doriți ce este mai bun pentru dvs., va trebui să vă faceți uleiul / untul de fistic în casă. Acesta este un proces ce necesită timp, dar este cel mai sănătos, deoarece rețeta implică utilizarea de miezde fistic în stare brută, spre deosebire de miezulprăjit.

Acestea fiind spuse, dacă optați pentru unt de fistic, urmați rețeta așa cum este. Cu uleiul de fistic, va trebui să creșteți cantitatea de unt de cacao la 75 g. Iar pentru cea de-a treia opțiune, iată ce ce trebuie să faceți:

Puneți în mixer ½ ceașcă de fistic brut și mixați-le timp de aproximativ 3 minute. Opriți și răzuiți părțile laterale și procesați din nou timp de 5 minute. Repetați de 3 ori, până când obțineți un amestec relativ neted. Adăugați o jumătate de ceașcă de ulei de tărâțe de orez sau ulei de semințe de struguri în pasta de fistic și procesați-o timp de 5 minute.

În acest moment, veți avea un amestec curat și uleios. Utilizați o sită fină sau un tifon pentru a îndepărta particulele mari. Chiar și după filtrare, uleiul va fi gros și va păstra culoarea verde. Folosiți acest amestec ca și cum ați utiliza uleiul de fistic menționat în rețetă.

 

Pregătirea untului din corp

Adăugați uleiurile și untul în bain-marie și încălziți-le până se topesc unturile. Se scoate de pe foc și se adaugă amidonul de ovăz. Utilizați o lingură pentru a amesteca bine pulberea și asigurați-vă că nu există cocoloașe.

Când amestecul ajunge la temperatura camerei, puneți-l în frigider timp de aproximativ 15 minute. Scoateți untul solidificat și folosiți blenderul de mână pentru a mixa ingredientele.

Continuați să amestecați până când obțineți un unt neted și cremos, care ar trebui să se simtă la fel de neted și moale ca bumbacul pe piele. În cele din urmă, adăugați vitamina E și uleiurile esențiale și mai mixați-l o ultimă dată timp de aproximativ un minut, după care este gata de depozitare. Acest unt de corp va avea termen de valabilitate de 4-6 luni și este la fel de sigur pentru piele ca și pentru a-l mânca pe pâine.

 

1B.Această a doua rețetă este pentru toate femeile, care nu doresc să facă compromisuri în ceea ce privește îngrijirea pielii, dar, care de asemenea, doresc să păstreze lucrurile... în siguranță pentru partenerii lor. La urma urmei, nu vă doriți ca partenerul dvs. săsufere de otrăvire alimentară sau de o reacție alergică, datorită untului de corp.

Otrăvire alimentară poate suna puțin exagerat. Dar este necesar să o aducem în discuție: dacă cumpărați un produs comercial, acesta include parabeni, care sunt cunoscuți ca fiind cancerigeni și ingerarea repetată a acestor substanțe nu poate fi deloc de bun augur pentru sănătate.

Chiar dacă vă faceți propriul unt de corp pe care să îl folosiți noaptea, folosirea anumitor parfumuri și uleiuri esențiale poate crea întreruperi chiar în mijlocul jocului amoros. Deci, aceasta este o rețetă rapidă, sigură, și care are, de asemenea, un ușor efect afrodisiac.

Ingrediente:

50 g unt de cacao

50 ml ulei de tărâțe de orez

50 ml ulei de cocos (virgin)

25 ml ulei de avocado

2 linguriță de praf de tapioca

1 linguriță extract de pepene verde / pulbere

Un vârf de scorțișoară

5 picături de ulei esențial de ghimbir

10 picături de ulei de lavandă

2 capsule de ulei de vitamina E

Mod de preparare:

Amestecați uleiurile și untul și încălziți până obțineți un amestec omogen. Se adaugă toate pulberile în amestec și se mixează bine înainte de refrigerare. Scoateți-l din frigider după 15 minute și amestecați-l din nou. Repetați procesul până când obțineți un unt neted și omogen. La urmă, adăugați la acest amestec vitamina E și uleiurile esențiale, amestecați-le bine și depozitați-l într-un borcan de sticlă.

 

1C.Acesta este un unt numai bun de folosit când doriți să măriți intensitatea erotică în dormitor. Acest unt de corp nu este doar comestibil și fantastic pentru pielea dvs., dar are și un gust uimitor. Amintiți-vă că această rețetă conține pulbere de miere / îndulcitor natural. Deci, nu ar trebui să-l utilizați în jurul vaginului, deoarece orice este dulce va crește riscul de infecție cu drojdie.

Ingrediente:

1 cană de ulei de cocos virgin

½ ceașcă de unt de cacao ras (puteti să-l radeți ca pe brânză)

2 lingurițe de pulbere de miere / pulbere de agave

1 lingură de pudră de cacao organică

Mod de preparare:

Utilizați un blender de mână pentru a mixa uleiul de cocos și untul de cacao până când obțineți un amestec moale. Se amestecă mierea/agave pulbere cu pudra de cacao și adăugați-le la unt, pe măsură ce continuați să mixați, până obțineți un amestec ușor și pufos. Acest unt de corp va trebui să fie ținut la rece datorită conținutului său de miere/agave.

 

2. Rețetă de unt de corp cu mango

După cum sugerează și numele, această rețetă implică folosirea untului de mango și, dacă îl găsiți de cumpărat, puteți adăuga și o linguriță de praf de mango sau de extract. Pentru a vă prepara acest unt de corp, care are un parfum delicios distinct de vară, veți avea nevoie de:

50 g unt de mango

50 g unt de Kokum

50 ml ulei de boabe de cătină

50 ml ulei de nuci de macadamia

50 g ceară florală

100 ml hidrosol de trandafiri

1 lingură de glicerină vegetală

1 lingură de praf de mango

¼ linguriță de curcuma (turmeric)

10 picături de ulei esențial de rozmarin

1 linguriță extract de semințe de grapefruit

2 lingurițe praf de manioc

1 linguriță de vitamina E

1/2 lingură de lecitină din floarea-soarelui (care trebuie amestecată cu ingredientele pe bază de apă)

Mod de preparare:

Se încălzesc uleiurile, untul și ceara până când toate sunt în stare lichidă. Luați amestecul de pe foc și lăsați-l deoparte. Se amestecă praful de manioc, pulberea de mango, turmericul și extractul de semințe de struguri și de grapefruit, împreună cu glicerina și hidrosolul. Ajustați cantitatea de praf de manioc pentru a obține o pastă omogenă, dar totuși semi-lichidă.

Odată ce amestecul ajunge la temperatura camerei, acesta va începe să se solidifice și va avea un aspect tulbure. Acesta este momentul în care îl puneți în frigider timp de 15 minute. Scoateți-l și începeți să-l amestecați cu ajutorul unui blender de mână. Amestecați-l până când obțineți o cremă albă netedă. Continuați să amestecați și începeți să adăugați pulberea și hidrosolul, puțin câte puțin, până când ați amestecat totul. Continuați să mixați timp de încă 5 minute, până când obțineți un amestec omogen.

Puneți-l înapoi în frigider timp de 15-20 de minute sau până se solidifică. Scoateți-l și amestecați-l din nou pentru aproximativ 10 minute. Repetați acest proces de încă 1-2 ori înainte de a adăuga uleiurile esențiale de rozmarin și vitamina E. Mai amestecați-l cu blenderul și depozitați-l, dacă este posibil, în frigider.

 

3. Rețetă de unt de corp cu migdale

Acest unt de corp este foarte potrivit pentru pielea uscată și matură, deoarece conține ulei de migdale dulci. Acest ulei de bază este o sursă extrem de bogată de vitamina E, deci poate fi folosit și pentru tratarea vergeturilor. Pentru a face acest unt de corp, aveți nevoie de:

50 ml ulei de migdale dulci

50 ml ulei de semințe de trandafir

50 ml ulei din semințe de susan

100 g unt de Kokum

50 g ceară florală

1 linguriță extract de ceai verde / matcha

1 linguriță pulbere de trandafir / măceșe

1 linguriță extract de seminte de grapefruit

1 linguriță de vitamina E

10 picături de ulei esențial de rozmarin

50 g gel de aloe vera

Mod de preparare:

Se amestecă uleiurile, untul și ceara și se încălzesc până când untul și ceara se topesc. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune în frigider timp de 15-20 minute.

Într-un castron, amestecați gelul de aloe vera, extractul de ceai verde sau matcha, pulberea de petale de trandafir și extractul de semințe de grapefruit. Pentru a amesteca ingredientele împreună, începeți prin amestecarea lipidelor cu un blender de mână, până când obțineți un unt pufos care arată și are consistențăca frișca.

La acesta adăugați amestecul de gel de aloe vera pe măsură ce continuați să mixați. După ce toate ingredientele au fost amestecate bine, răciți amestecul timp de încă 20 de minute, în frigider. Scoateți-l și mixați-l la viteză mare timp de aproximativ 10 minute. Când untul începe să arate din nou a frișcă, adăugați vitamina E și uleiurile esențiale, amestecați-l pentru încă 2 minute și transferați-l într-un recipient.

 

4. Rețeta de unt de corp cu ciocolată

Lucrul extraordinar cu acest unt de corp este acela că oferă un aspect de bronzare. Deci, veți arăta ca și cum v-ați bronzat, în timp ce vă încărcați pielea cu nutrienți și antioxidanți.

100 g unt de cacao

50 g ulei de nuci de macadamia

50 g ulei de cocos virgin

50 ml hidrosol de imortele

1 linguriță de ester de jojoba (nu ulei, deși uleiul de jojoba este tehnic o ceară de plante)

20 ml extract de castravete (extractul cuglicerol este mai bun decât glicerina și extractul pe bază de apă)

1 lingură de pudră de cacao

1 lingură de amidon de porumb

½ linguriță de cafea

1 linguriță extract de semințede grapefruit

10 picături de ulei de rozmarin

1 linguriță de vitamina E

5 picături de ulei esențial de cacao (opțional)

1/2 lingură de lecitină de floarea-soarelui (care trebuie amestecată cu ingredientele pe bază de apă)

Mod de preparare:

Metoda utilizată este aceeași ca și pentru celelalte rețete. Va trebui să amestecați și să încălziți untul și ceara cu uleiul până se topește. Amintiți-vă să amestecați ingredientele continuu, pe măsură ce ceara și untul se topește.

Apoi, amestecați pulberile cu hidrosolul și extractele. Puneți acest amestec deoparte. Lăsați amestecul să se răcească, și atunci când devine pufos, puneți-l în frigider. Începeți să amestecați lipidele într-o stare semi-solidă.

Mixați grăsimile până când devin pufoase și apoi adăugați hidrosolul și pulberile în timp ce continuați să mixați la viteză mare. După amestecarea completă a grăsimilor și a ingredientelor pe bază de apă, se răcește amestecul până se solidifică. Mixați-le încă o dată, până când sunt din nou moi și pufoase. În general, va trebui să repetați procesul de "refrigerare și amestecare" de 3 până la 4 ori, pentru a obține o emulsie stabilă. În etapa finală, adăugați uleiurile esențiale și vitamina E și amestecați-le încă o dată, timp de un minut, înainte de depozitare.

 

5. Rețetă de unt de corp cu vanilie

În afară de parfumul lui atrăgător, acest unt de corp oferă, de asemenea, o hidratare intensă și o protecție remarcabilă împotriva radicalilor liberi și a căldurii soarelui de vară. Este, de asemenea, una dintre rețetele noastre preferate, pentru că este foarte simplă de făcut. Veți avea nevoie:

100 ml ulei de cocos virgin

50 ml ulei de semințe de pepene verde

½ linguriță extract de vanilie

½ linguriță extract de gălbenele

1 linguriță gel de aloe vera

1 lingură de pulbere de peptide de mătase

½ linguriță extract de semințe de grapefruit

1 linguriță de vitamina E

Mod de preparare:

Aceasta este o rețetă ce nu necesită să o pregătiți pe foc, astfel încât puteți începe prin a pune uleiul de cocos și uleiul de semințe de pepene verde într-un borcan suficient de mare pentru a putea introduce în el capul blenderului, sau pur și simplu puteți folosi un castron. De asemenea, adăugați vitamina E la uleiuri.

Se amestecă pulberea de peptide de mătase cu gelul de aloe vera. Amestecați uleiurile până când obțineți un amestec pufos, adăugați extractele la amestec și amestecați timp de aproximativ 2 minute, la viteză medie. Acum, folosiți blenderul la viteză maximă și adăugați la amestec gelul de aloe. După aproximativ 5-10 minute de amestecare, veți avea un unt pufos cu miros divin și care va rezista toată vara.

 

6. Rețeta de unt de corp cu lavandă

Acest unt de corp nu vă va vindeca numai pielea, ci vă va calma și mintea și va elimina depresia. În plus, adăugarea uleiului de mentă la rețetă vă va oferio stare răcoroasă de relaxare. Pentru a face unt de corp cu lavandă, veți avea nevoie de:

50 g unt de Kokum

50 ml ulei de semințe de cânepă

1 linguriță de praf de flori de lavandă

1 lingură de proteine ​​de ovăz

1 linguriță de vitamina E

10 picături de ulei esențial de lavandă

10 picături de ulei esențial de mentă

Mod de preparare:

Se amestecă uleiul de semințe de cânepă și untul de kokum și se încălzescpână se topește untul. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei. Apoi adăugați vitamina E și pulberile. Se amestecă bine cu o spatulă,având grijăsă nu rămână cocoloașe.

Puneți-l în frigider timp de 20 de minute, scoateți-l și amestecați la viteză mare, timp de 15 minute, până când untul este omogen și pufos. Adăugați uleiurile esențiale la unt și amestecați-le pentru aproximativ un minut - și untul va fi gata de folosit.

 

7. Rețetă de unt de corp cu căpșuni

Acest unt cucăpșuni este super bogat, atunci când vine vorba de beneficii antioxidante, deoarece vom folosi atât extract de căpșuni, cât și uleiuri cu fructe de vară în această formulă. Ingredientele sunt:

50 ml ulei de semințe de zmeură

50 ml ulei de semințe de căpșuni

50 g unt de Kokum

1 lingură de glicerină vegetală

1 linguriță de extract de căpșuni sau praf

1 linguriță extract de semințe de grapefruit

½ linguriță de sfeclă rosie

1 linguriță de vitamina E

Topiți untul de kokum cu uleiurile pe bain-marie.Se amestecă continuu, astfel încât lipidele să fie bine amestecate. Puneți amestecul deoparte. Odată ce este la temperatura camerei, adăugați vitamina E și apoi puneți-l în frigider.

Apoi amestecați pulberile cu glicerina pentru a forma o pastă netedă. Adăugați extractul de semințe de grapefruit în acest amestec. Mixați amestecul de lipide la viteză mare, folosind un mixer de mână. Adăugați încet amestecul de glicerină la lipide, continuând să amestecați. Răciți untul până începe să se solidifice și apoi mai amestecați-l încă 10 minute - și aceasta este tot ce trebuie să faceți.

 

8. Rețetă de unt de corp cu argan

Acest unt de corp este destinat în special persoanelor cu piele foarte uscată și matură. Iată ce aveți nevoie:

50 ml ulei de argan

50 g unt de cacao

50 ml ulei de nucă de cocos virgin

25 de ceară de flori de lotus

1 lingură de ulei de ricin

50 ml hidrosol de mușețel

1 linguriță de praf de petale de trandafir

2 linguriță de praf de tapioca

¼ linguriță de curcuma/turmeric

1 linguriță extract de semințe de grapefruit

1 linguriță de extract de gotu kola

6 picături de ulei de lemn de santal

1 linguriță de vitamina E

1/2 lingură de lecitină de floarea-soarelui (care trebuie amestecată cu ingredientele pe bază de apă)

Mod de preparare:

Metoda de preparare este aceeași cu cea pentru celelalte unturi de corp, pe care le-am prezentat până acum. Ca întotdeauna, va trebui să amestecați toate lipidele împreună și să le încălziți, până se topesc untul și ceara.

Apoi, va trebui să amestecați pulberile, extractele și hidrosolul. Adăugați vitamina E în amestecul de lipide și răciți-le până când se obține o formă semi-solidă. Acum începeți să le mixați la viteză mare.

Adăugați ingredientele pe bază de apă numai după ce lipidele sunt amestecate suficient de bine pentru a a avea consistența asemănătoare cu frișca. Mixați hidrosolul în acest amestec încet, în timp ce amestecați la viteză maximă pentru a forma o emulsie stabilă. Puneți amestecul în frigider și după ceva vreme scoateți-l și amestecați-l din nou timp de aproximativ 15 minute. Repetați acest proces de trei ori, înainte de adăugarea uleiurilor esențiale. Depozitați-l de preferință în frigider.

1. Amplificați puterea de curățare a produselor naturale de curățenie cu ulei esențial de portocale, lămâie, sau grapefruit. Acestea vor contribui atât la curățarea fizică, dar și la purificarea energetică a casei dumneavoastră.
2. Dezodorizați frigiderul cu lămâiță, grapefruit, bergamotă sau lemongrass. Nu în ultimul rând, spălați-l din cănd în când.
3. Reîmprospătați containerele de deșeuri cu geraniu, grapefruit sau lămâie, amestecate într-o soluție de bicarbonat de sodiu. Agitați bine amestecul, și reîmprospătați după dorință. O idee bună este ca în prealabil să le goliți.

Terpenele sunt compuși organici volatili, care au la bază o hidrocarbură cu 5 atomi de carbon, cunoscută sub numele de isopren (izopren - substanță chimică, a nu se confunda cu denumirea comuna a saltelelor așa-numite izopren)). Compușii cei mai mici și mai volatili sunt monoterpenele, care sunt biosintetizate prin unirea a două molecule de izopren. Compușii mai mari și mai puțin volatili sunt biosintetizați prin unirea a trei sau mai multe molecule de izopren. După monoterpene urmeaază sesquiterpenele, care sunt formate prin unirea a trei molecule de izopren. Terpenele sunt metaboliți secundari care conferă plantei caracteristicile sale organoleptice (aroma și gustul) și din care sunt constituite majoritatea uleiurilor esențiale produse de plantele aromatice.


Ulei esențial de AMYRIS

Amyris balsamifera

Extras prin distilare cu abur, uleiul esențial de amyris are un parfum dulce-lemnos și balsamic și poate ajuta la elevarea stării mentale și a corpului, fiind utilizat în meditație și în masajul terapeutic și, de asemenea, ca bază fixatoare pentru parfumuri și săpunuri. Acționând ca afrodisiac atunci când este utilizat în cantități mici într-un amestec, uleiul esențial de amyris este adăugat, de asemenea, în crème și alte produse cosmatice, în bețișoare parfumate și în compoziții de parfumare. Acest ulei esențial poate fi utilizat în baie, pentru inhalații, în pulverizator, în inhalațiile cu aburi și în saună. Uleiul este un sedativ foarte eficient, ajută la îmbunătățirea circulației, este decongestionant și antiseptic și are proprietăți emoliente, lucrând foarte bine pentru regenerarea pielii și încetinind procesul îmbătrânirii acesteia. Calitățile răcoritoare ale acestui ulei esențial calmează iritabilitatea, tensiunea sexuală și frustrarea. Totodată, acest ulei esențial poate fi utilizat de către poeți, artiști și muzicieni deoarece sporește imaginația și creativitatea. Pentru utilizare, pot fi adăugate câteva picături într-un difuzor sau alt dispozitiv de vaporizare și aceasta ușurează mintea de anxietate și stres. De asemenea, poate fi adăugat în uleiul de masaj terapeutic pentru a conferi o stare plăcută de relaxare. Poate fi utilizat numai după diluare cu un ulei purtător. Acest ulei esențial este considerat a fi non-toxic, non-sensibilizant și neiritant, dar, totuși, cei cu pielea sensibilă, este bine să fie atenți la utilizare, pentru că poate provoca iritații.

Reduceri și promoții

Buget redus? Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 100RON, ai reducere 10%.
Pentru aceasta, introduceți cuponul VR100, la finalizarea comenzii.
Nu-ti strică o reducere... Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 15%.
Pentru aceasta, introduceți cuponul VR200, la finalizarea comenzii.
Nu se supără nimeni la reduceri mai mari... Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 300RON, ai reducere 20%.
Pentru aceasta, introduceți cuponul VR300, la finalizarea comenzii.
Ești pus pe cumpărături? Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 25%.
Pentru aceasta, introduceți cuponul VR400, la finalizarea comenzii.
Ai câștigat la loto? Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 500RON, ai reducere 30%.
Pentru aceasta, introduceți cuponul VR500, la finalizarea comenzii.

Activat cu aur

Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Invitație la lectură

Citiți confortabil, aveți toate informațiile la îndemână
Carte
Acum o puteţi primi gratuit la orice comandă de peste 200 RON! Bifaţi celula Carte la finalizarea comenzii.

Puff cum vrei tu

Umpleţi pulverizatorul cu orice doriţi. Îl puteţi primi gratuit la orice comandă cu valoarea mai mare de 30RON!
Puff
Pentru aceasta, bifaţi celula Puff, la finalizarea comenzii.

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 100RON.
T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Helia, Sativa, Delis
Creme naturale cu argint și aur coloidal
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

Plătiți în siguranță

logoPO
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Duminică, 8-22
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.